Udruženje fudbalskih trenera Crne Gore i zvanično je primljeno u Udruženje fudbalskih trenera Evrope. Inauguracija je obavljenja tokom simpozijuma fudbalskih trenera Evrope, koji je u organizaciji UEFA krajem oktobra održan u Minsku.

Čelnici Evropskog udruženja fudbalskih trenera Jozef Vengloš i Karl Hajnc Raviol su poželjeli dobrodošlicu u evropsku porodicu predstavnicima našek UFTCG-a, predsjedniku Savi Kovačeviću i doskorašnjem predsjedniku Zoranu Lemajiću, i poželjeli im mnogo uspjeha u daljem radu. Pored protokolarnog dijela, simpozijum je imao i edukativni karakter pošto su predavajna održali vrhunski svjetski stručnjaci poput Gusa Hidinka i Žerara Ulijea.

- Predstavlja nam veliko zadovoljstvo i čast što smo postali član najveće evropske asocijacije fudbalskih trenera. Simpozijum smo iskoristili i da učimo iz iskustava najeminentnijih svjetskih stručnjaka, ali i razmjenimo iskustva sa trenerima iz čitavog svijeta. Polako se upoznajemo sa načinom funkcionisanja trenerske organizacije u Evropi, a dobili smo i nekoliko kvalitetnih novih ideja koje ćemo u nardnom periodu pokušati da primjenimo u našoj organizaciji – istkao je predsjednik Udruženja fudbalskih trenera Crne Gore Sava Kovačević.