Fudbalski savez Crne Gore posvetio je veliku pažnju i izvodvojio značajna finansijska sredstva za poboljšanje infrastrukutre širom zemlje u periodu od sticanja nezavisnosti. U saradnji sa lokalnim vlasitma i klubovima izgrađeni su pomoćni tereni u gotovo svim gradovima, na velikom broju glavnih terena izvršena je rekonstrukcija i unaprijeđenje postojećih sadržaja, a na većini stadiona postavljeno je moderno reflektorsko osvjetljenje.  

Značajna finansijska sredstva opredijeljena su za rekonstrukciju Gradskog stadiona u Podgorici kako bi naš najveći stadion ispuni uslove i bio u prilici da ugosti mečeve kvalifikacija za Svjetsko i Evropsko prvenstvo, ali i utakmice u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja. 

Ukupan iznos novčanih sredstava koja je Fubdalski savez Crne Gore uložio u unaprijeđenje fudbalske infrastrukture širom zemlje u prethodnih petnaest godina iznosi oko 26.000.000 eura.

  • 2017-2021
  • 2013-2016
  • 2007-2012

FK Jedinstvo

Vrijednost investicije: 650.160 EUR

Stadion Jedinstva iz Bijelog Polja još jedan je u nizu koji je dobio moderno reflektorsko osvjetljenje. Sistem predviđa više nivoa rada koji su u skladu sa različitim potrebama, od trenažnog procesa do odigravanja utakmica, čime je značajno unaprijeđen fudbalski ambijent u gradu na sjeveru Crne Gore. Vrijednost investicije u Bijelom Polju, koju je u potpunosti finansirao Fudbalski savez Crne Gore, iznosi 650.160 eura.

Gradski stadion, Podgorica

Vrijednost investicije: 38.478 EUR

Fudbalski savez Crne Gore finansirao je kupovinu i postavljanje novog LED displeja na Gradskom stadionu u Podgorici. Novi semafor, površine oko 30 m2, doprinijeće boljem ugođaju za prisutne gledaoce, obzirom da će na njemu moći da vide ponovljene snimke najzanimljivijih detalja na utakmici. Takođe, na novom LED displeju će se prikazivati sudijske odluke donešene nakon konsultacija sa VAR-om. 

FK ,,Sutjeska“

Vrijednost investicije: 49.073 EUR

U okviru kompleksa Gradskog stadiona u Nikšiću, izgrađena je balon sala u kojoj će sve selekcije FK Sutjeska moći da treniraju i u zimskim uslovima. FSCG je finansirao postavljanje travnate podloge dimenzija 45x24 metra. 

FK ,,Bokelj“

Vrijednost investicije: 679.947 EUR

Stadion Bokelja još jedan je u nizu koji je dobio moderno reflektorsko osvjetljenje. Kao i na ostalim stadionima širom Crne Gore koji su dobili reflektore, sistem predviđa više nivoa rada, od osnovnog koji je dovoljan za noćni trening, pa do osvjetljenja koje omogućava uslove za odigravanje utakmica u noćnom terminu uz TV prenos. Investiciju u Kotoru, u iznosu od oko 680 hiljada eura, kompletnu je finansirao FSCG.

Trening kamp FSCG

Vrijednost investicije: 1.845.105 EUR

Na Trening kampu FSCG izgrađena je nova tribina. Moderno zdanje, kapaciteta 1.160 sjedećih mjesta, zadovoljava sve UEFA i FIFA kriterijume za odigravanje međunarodnih utakmica mlađih reprezentativnih kategorija i ženskih selekcija. Tribina je opremljena i savremenim ,,precabling“ sistemom, kojim će se lakše raditi TV prenosi utakmica.

FK ,,Mornar“

Vrijednost investicije: 662.550 EUR

Na stadionu ,,Topolica“ u Baru postavljeno je reflektorsko osvjetljenje, čime su se stekli uslovi da se u još jednom primorskom gradu igraju utakmice u noćnim terminima. Kao i na ostalim stadionima širom Crne Gore koji su dobili reflektore, sistem predviđa više nivoa rada, od osnovnog koji je dovoljan za noćni trening, pa do osvjetljenja koje omogućava uslove za odigravanje utakmica u noćnom terminu uz TV prenos. Investiciju u Baru, u iznosu od oko 662 hiljade eura, kompletnu je finansirao FSCG.

FK ,,Berane“

Vrijednost investicije: 610.176 EUR

Reflektorski sistem na Gradskom stadionu u Beranama predviđa više nivoa rada, od osnovnog koji je dovoljan za noćni trening, pa do osvjetljenja koje omogućava uslove za odigravanje utakmica u noćnom terminu uz TV prenos. Postavljanje reflektora u Beranama finansirao je Fudbalski savez Crne Gore, a vrijednost investicije iznosi oko 610 hiljada eura. 

FK „Dečić“

Vrijednost investicije: 588.909 EUR

Klub iz Tuzi još jedan je u nizu koji je, u sklopu projekta osvjetljavanja crnogorskih stadiona, dobio reflektore. Kao i na ostalim crnogorskim stadionima koji su osvijetljeni, moderni reflektorski sistem na stadionu Tuško polje predviđa više nivoa rada. FSCG je za ovaj projekat izdvojio 588.909 eura. 

FK „Arsenal“

Vrijednost investicije: 180.000 EUR

Sportska infrastruktura u Titvu bogatija je za novi pomoćni teren sa vještačkom podlogom, koji je izgrađen u neposrednoj blizini stadiona FK Arsenal. Fudbalski savez Crne Gore je u ovaj projekat uložio blizu 180 hiljada eura, što uključuje nabavku sistema za zalivanje, prskalica, vještačke podloge, golova i klupa za rezervne igrače. Opština Tivat završila je pripremne radove do nivoa postavljanja vještačke trave. Izgradnjom pomoćnog terena u najmanjoj bokeškoj opštini, sve selekcije FK Arsenal dobile su značajno poboljšane uslove za igru i trening.

FK „Iskra“

Vrijednost investicije: 361.00 EUR


Nakon reflektorskog osvjetljenja stadion Braće Velašević u Danilovgradu dobio je novu podlogu i zapadnu tribinu. Fudbalski savez investirao je u promjenu busena na glavnom terenu, zamjenu sistema za navodnjavanje i postavljanje pratećeg mobilijara neophodnog za odigravanje utakmica. Investirano je i u proširenje kapaciteta zapadne tribine i izgradnju neophodnih sadržaja za praćenje i prenos utakmica. Takođe, uporedo sa rekonstrukcijom glavnog terena izvođeni su radovi na izgradnji pomoćnog terena sa vještačkom podlogom, čime su u Danilovgradu stvoreni optimalni uslovi za sprovođenje trenažnog procesa i odigravanje zvaničnih utakmica svih kategorija kluba. 

FK „Kom“

Vrijednost investicije: 547.835 EUR

Reflektorsko osvjetljenje postavljeno je i na stadionu FK „Kom“, u podgoričkom naselju Zlatica. Moderni reflektorski sistem predviđa više nivoa rada, čime su stvoreni uslovi za odigravanje utakmica FK „Kom“ u večernjim terminima.

FK „Rudar“

Vrijednost investicije: 549.773 EUR

Najsjeverniji grad Crne Gore od nedavno ima optimalne uslove za bavljenje fudbalom. Niz investicija usmjerenih ka poboljšanju uslova na stadionu pod Golubinjom nastavljen je izgradnjom reflektoskog osvjetljenja. Fudbalski savez je za ovu investiciju u Pljevljima izdvojio 549.773 eura. 

FK „Zeta“

Vrijednost investicije: 592.303 EUR

Na stadionu „Trešnjica“ završeno je postavljanje reflektorskog osvjetljenja, pa će u nastavku sezone 2019/20 fudbaleri Zete imati priliku da igraju mečeve Telekom 1. CFL u večernjim terminima. Fudbalski savez Crne Gore je za potrebe realizacije ovog projekta uložio 654.154 eura.  

FK „Podgorica“

Vrijednost investicije: 765.424 EUR

Stadion „DG arena“ još jedan je u nizu koji su dobili reflektorsko osvjetljenje. Moderni reflektorski sistem predviđa više nivoa rada, čime su stvoreni uslovi za odigravanje utakmica FK „Podgorica“ u večernjim terminima. Ujedno, Fudbalski savez je u Lješkoplju investirao i u postavljanje stolica za gledaoce (ukupno 1.400) i postavljanje krova iznad tribine. 

FK „Budućnost“

Vrijednost investicije: 550.000 EUR

FSCG je finansirao izgradnju terena sa prirodnom podlogom i sistemom za navodnjavanja, kao i tribinama. Uz to, rekonstruisan je teren sa vještakom travom, koji je dobio novu podlogu, sistem za navodnjavanje i drenažu koji će, osim seniorskog tima podgoričkog kluba, koristiti mlađe reprezentativne selekcije za odigravanje prijateljskih utakmica i trenažni proces. 

FK „Mornar“

 

Vrijednost investicije: 300.000 EUR

Na stadionu ,,Topolica“ u Baru završeni su radovi na terenu, tribinama i svlačionicama. Postavljena je nova podloga, kao i sistem za automatsko navodnjavanje, a urađena je i nova atletska staza. Na tribinama su postavljene nove stolice, dok su rekonstruisane svlačionice locirane na gornjem spratu objekta.

FK „Sutjeska“

 

Vrijednost investicije: 154.840 EUR

Na pomoćnom stadionu u Nikšiću promijenjena je podloga i instaliran sistem za automatsko navodnjavanje terena. 

OFK „Titograd“

Vrijednost investicije: 587.644 EUR

Stadion OFK Titograd na Starom aerodromu dobio je reflektorsko osvjetljenje, takođe kao dio projekta koji sprovodi FSCG u cilju poboljšanja uslova za funkcionisanje prvoligaških klubova. Ovaj reflektorski sistem predviđa više nivoa rada. Na pomoćnom terenu postavljeno je osvjetljenje koje omogućava održavanje večernjih treninga, dok je pokrivanje klupskih prostorija (rekonstrukcija krova) finansirana od strane FSCG. 

FK „Iskra“

Vrijednost investicije: 485.558 EUR

Na stadionu ,,Braće Velašević“ instalirano je reflektorsko osvjetljenje, čime su se stekli uslovi za odigravanje utakmica u večernjim terminima. Reflektorski sistem predviđa više nivoa rada, od osnovnog koji je dovoljan za noćni trening, pa do osvjetljenja koje omogućava uslove za odigravanje utakmica u noćnom terminu uz TV prenos. 

Gradski stadion, Podgorica

Vrijednost investicije: 355.000 EUR 

Na Gradskom stadionu u Podgorici instaliran je elektronski sistem za očitavanje ulaznica, u sklopu kojeg su postavljene ulazne kapije, ograda i novi video nadzor. Na svakom ulazu postavljen je system ,,Smart Gate AX500 Security“, koji čine ukupno devet kapija, čime su ispunjeni uslovi za odigravanje međunarodnih utakmica na našem najvećem stadionu. Ujedno, u saradnji sa FK Budućnost u potpunosti je rekonstruisan VIP salon - moderno opremljen prostor koristi se na utakmicama domaćeg šampionata i mečevima nacionalnih selekcija. 

FK „Sutjeska“

Vrijednost investicije: 100.000 EUR 

Fudbalski savez Crne Gore uložio je oko 100.000 eura u izgradnju objekta u kojem su smještene svlačionice i prateće prostorije koje će koristiti omladinski pogon FK Sutjeska. Još jednom u nizu investicija u fudbal u Nikšiću unaprijeđeni su uslovi za rad svih mlađih selekcija Sutjeske. 

Gradski stadion, Podgorica

Vrijednost investicije: 334.000 EUR 

Novo ulaganje Fudbalskog saveza Crne Gore u rekonstrukciju našeg najvećeg stadiona bilo je posvećeno promjeni dotrajalih stolica na svim tribinama, rekonstrukciji novinarske lože, unaprijeđenju uslova za rad novinara (internet rješenje) i krečenje unutrašnjosti tribina. Tokom juna i jula postavljeno je gotovo 12 hiljada novih stolica i urađena kompletna hidro izolacija na svim tribinama. U isto vrijeme u potpunosti je rekonstruisana novinarska loža, čime su uslovi za rad predstavnika medija na Gradskom stadionu u Podgorici značajno unaprijeđeni. 

FK „Berane“

Vrijednost investicije: 1.100.000 EUR

Rekonstrukcija istočne tribine Gradskog stadiona u Beranama finansirana je zajedničkim ulaganjem Fudbalskog saveza Crne Gore i Opštine Berane. Nova i u potpunosti natkrivna tribina stadiona može da primi 5.000 gledalaca, dok se u potrdibinskom prostoru nalaze svi sadržaji neophodni za odigravanje mečeva - svlačionice za timove i sudije, delegatska kancelarija, anti-doping stanica, press sala, svečana i novinarska loža. 

FK „Zeta“ 

Vrijednost investicije: 327.000 EUR

U saradnji sa Gradskom opštinom Golubovci za potrebe FK „Zeta“ izgrađen je pomoćni teren sa vještačkom podlogom, sistemom za navodnjavanje i pratećim mobilijarom koji je neophodan za odigravanje utakmica. Za potrebe rekonstrukcije glavnog terena FSCG je finansirao nabavku busena i izgradnju sistema za navodnjavanje, čime je prvoligaš iz Golubovaca dobio najsavremeniju travnatu podlogu. 

FK „Kom“

Vrijednost investicije: 856.000 EUR

Na Zlatici je za potrebe FK „Kom“ izgrđen moderan kompleks koji se sastoji od dva terena - glavnog sa prirodnom travom i pomoćnog terena sa vještačkom podlogom. Pored toga, FSCG je fininasijski pomogao i izgradnju svlačionica, sistema za navodnjavanje na oba terena, montažnih tribina i podizanje ograde oko kompleksa. 

FK „Mladost Lješkopolje“

Vrijednost investicije: 154.530 EUR

U Donjoj Gorici je, za potrebe FK FK „Mladost Lješkopolje“, izgrađen pomoćni teren sa vještačkom podlogom, sistemom za navodnjavanje i svim pratećim sadržajima, čime je drugoligaš iz Podgorice dobio adekvatne uslove za sprovođenje trenažnog procesa i odigravanje utakmica mlađih kategorija kluba. 

FK „Ibar“

Vrijednost investicije: 345.000 EUR

U Rožajama je, za potrebe FK „Ibar“, izgrađen pomoćni teren sa vještačkom podlogom, pratećim mobilijarom i ogradom. Izgradnjom ovog objekta klub iz Rožaja zaokružio je infrastrukturu i jedan je od rijetkih u Crnoj Gori koji ima dva pomoćna terena - jedan sa prirodnom, drugi sa vještačkom podlogom. 

Kuća fudbala 

Vrijednost: 3.150.000 EUR

Novi administrativni centar Fudbalskog saveza Crne Gore, objekat izgrađen po najsavremenijim standardima, koji se nalazi neposredno uz Trening kamp u gradskom naselju Stari aerodrom. Izgradnja kuće fudbala, površine 3.960 kvadratnih metara, trajala je dvije godine a svečano je otvorena 21. maja 2016. godine, na desetogodišnjicu nezavisnosti Crne Gore. U Kući fudbala nalazi se 30 kancelarija, četiri sale sastanke, medijska sala sa 100 mjesta, TV studio, ekonomat i parking prostor za 40 automobila. 

FK „Rudar“

Vrijednost investicije: 48.300 EUR

Fudbalski savez Crne Gore finansirao je nabavku i montažu stolica na Gradskom stadionu u Pljevljima. Nakon rekonstrukcije više od 5.000 gledalaca može udobno da se smjesti na tribinama stadiona u prelijepom ambijentu pod Golubinjom. 

FK „Grbalj“

 

Vrijednost investicije: 203.200 EUR

U Radanovičima je investirano u izgradnju pomoćnog terena za potrebe FK „Grbalj“. U realizaciji ovog projekta Fudbalski savez učestvovao je u dijelu nabavke podloge i pratećeg sadržaja. 

FK „Jedinstvo“

 

Vrijednost investicije: 64.900 EUR

Rekonstrukcija glavnog terena i adaptacija klupskih prostorija FK „Jedinstvo“, kao i radovi na stadionu FK „Vunko“, su projekti finansirani od strane Fudbalskog saveza Crne Gore u Bijelom Polju. 

FK „Sutjeska“

 

Vrijednost investicije: 437.000 EUR

Gradski stadion u Nikšiću je početkom 2016. godine, zahvaljujući investiciji Fudbalskog saveza, dobio reflektorsko osvjetljenje. Time je FK „Sutjeska“ postao treći klub u Crnoj Gori koji mečeve pred svojim navijačima može igrati u noćnom terminu. 

FK „Brskovo“

 

Vrijednost investicije: 198.560 EUR

Saradnja lokalne samouprave u Mojkovcu i Fudbalskog saveza Crne Gore rezultirala je izgradnjom pomoćnog terena sa vještačkom podlogom. Završetkom ovog projekta sve uzrasne kategorije FK „Brskovo“ dobile su adekvatne uslove za sprovođenje trenažnog procesa, ali i za odigravanje utakmica mlađih kategorija.  

FK „Lovćen“

 

Vrijednost investicije: 135.000 EUR

Na Cetinju je investirano u sanaciju glavnog terena i izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom podlogom za potrebe FK „Lovćen“.

Gradski stadion u Podgorici

 

Vrijednost investicije: 870.000 EUR

Jedna od najznačajinih investicija Fudbakskog saveza Crne Gore jeste rekonstrukcija Gradskog stadiona u Podgorici. Tokom 2014. godine, zahvaljući ulaganjima FSCG, promijenjena je travnata podloga na nacionalnom stadionu, izgrađen automatski sistem za navodnjavanje, pomijenjen prateći mobilijar (klupe za rezervne igrače), golovi i kupljena mehanizacija za održavanje terena. Takođe, investirano je i u unaprijeđenje reflektorskog osvjetljenja kako bi se zadovoljili kriterijumi UEFA, dok je 2015. godine postavljena zaštitna mreža na južnoj i sjevernoj tribini.     

Sjeverna regija 

 

Vrijednost: 64.300 EUR

Za potrebe Sjeverne fudbalske regije u Beranama je kupljen i opremljen poslovni prostor. 

Južna regija

Vrijednost investicije: 182.000 EUR

U Kotoru je, za potrebe Južne fudbalske regije, kupljen i opremljen poslovni prostor. 

FK „Gorštak“

Vrijednost investicije: 256.000 EUR

Fudbalski savez Crne Gore finansirao je nabavku podloge i izgranju pomoćnog terena za potrebe FK „Gorštak“. Izgradnjom ovog objekta obogaćena je sportska ponuda Kolašina. 

FK „Petrovac“

Vrijednost investicije: 296.000 EUR 

Stadion pod Malim brdom rekonstruisan je zahvaljujući zajedničkim ulaganjima lokalne samopurave i Fudbalskog saveza Crne Gore. Izgrađena je nova travnata podloga, sistem za navodnjavanje terena, adaptirane su svlačionice i postavljeno reflektorsko osvjetljenje. FK „Petrovac“ je po završetku radova otvorio svoja vrata i za odigravanje utakmica mlađih nacionalnih selekcija i mečeva u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja. 

FK „Dečić“

Vrijednost investicije: 396.700 EUR 

U Tuzima je za potrebe FK „Dečić“ izgrađen pomoćni teren sa pratećim sadržajima neophodnim za odigravanje mečeva mlađih kategorija, kao i montažna tribina na glavnom terenu. 

FK „Berane“

 

Vrijednost investicije: 341.500 EUR 

U Beranama su, zahvaljujući ulaganjima Fudbalskog saveza, izgrađena dva pomoćna terena - jedan sa prirodnom, drugi sa vještačkom podlogom, kao i sistem za navodnjavanje na oba terena za potrebe svih uzrasnih kategorija FK „Berane“. 

FK „Iskra“

 

Vrijednost investicije: 115.000 EUR 

Fudbalski savez pomogao je i FK „Iskra“ investiranjem dijela radova na izgradnji svlačionica i klupskih prostorija. Takođe, u Danilovgradu je zahvaljujući sredstvima opredijeljenim od strane FSCG, rekonstruisan glavni teren i izgrađen prateći sadržaj neophodan za odigravanje utakmica.  

FK „Mladost“

 

Vrijednost investicije: 358.000 EUR 

Tokom 2012. godine Fudbalski savez Crne Gore investirao je dio sredstava neophodnih za adaptaciju svlačionica i izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom podlogom za potrebe FK „Mladost“. 

FK „Igalo“

 

Vrijednost investicije: 250.000 EUR 

Zahvaljujući investiciji Fudbalskog saveza u Igalu je izgrađen pomoći teren sa vještakom podlogom sa svim pratećim sadržajima neophodnim za odigravanje utakmica mlađih kategorija kluba.   

FK „Mornar“

 

Vrijednost investicije: 250.000 EUR 

U Baru izgrađen pomoćni teren sa vještakom podlogom i kupljen kompletan prateći mobiliraj potreban za odigravanje utakmica. Time su barski klubovi, prije svih FK „Mornar“, dobio poboljšane uslove za sprovođenje trenažnog procesa i odigravanje utakmica mlađih kategorija.   

FK „Čelik“

 

Vrijednost investicije: 45.000 EUR 

Na stadionu FK „Čelik“ investirano je u izgradnju sistema za navodnjavanje terena i kupovinu stolica. 

FK „Jezero“

 

Vrijednost investicije: 189.000 EUR 

U Plavu je rekonstruisan stadion, postavljen teren sa prirodnom travom dok su, u sklopu ovog projekta, rekonstruisane klupske prosotorije FK „Jezero“. 

Gradski stadion u Podgorici

 

Vrijednost investicije: 730.000 EUR 

U toku 2010. godine Fudbalski savez je investirao u rekonstrukciju reflekotra na Gradskom stadionu u Podgorici i finansirao nabavku rezervnog napajanja (agregata), kako bi najveći crnogorski stadion zadovoljio uslove neophodne za odigravanje mečeva u večenrnjim terminima. 

Srednja regija

 

Vrijednost investicije: 176.000 EUR 

U Podgorici je, za potrebe Srednje fudbalske regije, kupljen i opremljen poslovni prostor.

FK „Petnjica“

 

Vrijednost investicije: 15.000 EUR 

U Petnjici je izgrađena trbina za potrebe FK „Petnjica“.

FK „Sutjeska“

 

Vrijednost investicije: 358.000 EUR 

Saranja Fudbalskog saveza Crne Gore i lokalne samopurave Nikšića rezultirala je izgradnjom pomoćnog terena sa vještakom podlogom i sistema za navodnjavanje na glavnom terenu. 

FK „Rudar“

 

Vrijednost investicije: 208.000 EUR 

Za potrebe FK „Rudar“ u Pljevljima je investirano u izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom podlogom i kupovinu neophodnog pratećeg mobilijara. 

FK „Bokelj“

 

Vrijednost investicije: 211.000 EUR 

U Kotoru je investirano u sanaciju glavnog terena i izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom polodgom za potrebe FK „Bokelj“. 

Trening kamp FSCG

 

Vrijednost investicije: 2.100.000 EUR 

Prva kapitalna investicija Fudbalskog saveza Crne Gore od sticanja nezavisnosti bila je izgradanja Trening kampa. U oktobru 2008. godine na Starom aerdromu otvoren je centar koji će u narednom periodu služiti svim reprezentativnim selekcijama, ali i crnogorskim klubovima. Dva terena sa prirodnom podlogodom, od kojih jedan ima reflektorsko osvjetljenje, tribine kapaciteta 1.200 mjesta i zgrada u kojoj se nalaze svlačionice za timove i službena lica izgrađeni su tokom realizacije ovog projekta. 

Meridianbet 1. CFL 23/24

#TimUt.Pob.Ner.Por.G+G-GRBod.
1.Dečić Admiral Bet36201065527+2870
2.Mornar36171364532+1364
3.Budućnost36171096643+2361
4.Sutjeska Meridianbet36131494636+1053
5.Jezero36149134138+351
6.Petrovac361115104240+248
7.Arsenal36915124358-1542
8.Jedinstvo Franca36811174356-1335
9.OFK Mladost Lob.bet3697203759-2234
10.Rudar3676232554-2927

Posljednje vijesti