Prvom danu praktičnog polaganja ispita za trenersku "B" licencu prve generacije Škole za trenere FSCG-UEFA prisustvovao je i Uefin mentor Škole Mišel Sablon


Sablon je bio izuzetno zadovoljan onim što je vidio, naročito kada su u pitanju uslovi i ozbiljnost za vrijeme polaganja završnog ispita.

- Put kojim je krenula škola Fudbalskog saveza Crne Gore je dobar i siguran sam da će vam već u septembru na Uefinoj konvenciji biti odobrena dozvola za samostalno izdavanje UEFA trenerskih licenci - rekao je Sablon.

Praktični dio ispita nadgleda stručna komisija koju čine Dr Niko Raičkvić, direktor Škole, Miodrag Radulović, pomoćnik direktora, Nikola Rakojević i Zoran Lemajić, redovni predavači i članovi stručnog vijeća Škole.

- Gospodin Sablon je izuzetno zadovoljan onim što je vidio, a koliko cijeni naš rad i napore da u Crnoj Gori formiramo ozbiljnu školu za trenere najbolje govori podatak da je Fudbalski savez Crne Gore već dobio zeleno svijetlo za rad na programu za trenersku "A" licencu. On nam je rekao da je prilikom svake posjete Crnoj Gori primjetio veliki napredak i dao nam punu podršku da nastavimo sa dobrim radom - otkriva Radulović, pomoćnik direktora škole.

Radulović ističe da će prva generacija trenera koji se školuju za "A" licencu evropske kuće fudbala početi sa radom nakon Nove godine.