Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore organizovala je proteklog vikenda drugu radionicu za perspektivne arbitre obuhvaćene Programom za edukaciju sudija (PES).

Tokom seminara Komisija je imala priliku da se uvjeri u napredak talentovanih sudija u prethodnih pola godine, od prve radionice koja je bila organizovana u januaru. Analiziran je učinak koji su polaznici prve generacije ostvarili na utakmicama u proljećnom dijelu takmičarske polusezone, a prezentirane su im i najnovije instrukcije iz Pravila fudbalske igre.

Seminaru su prisustvovali sudije: Mladen Knežević, Besim Šabanović, Dejan Cimbaljević, Ivan Vidaković, Boško Čičarević, Dejan Marković, Đorđe Radović, Boško Pavićević, Manojlo Sekulić, Marko Škara i Amar Šabotić, i pomoćne sudije: Ivan Lješnjak, Marko Dević, Samir Korać, Emir Kuloglija, Nikola Nikolić, Balša Femić, Goran Šućur i Vojin Ostojić. Pomenute sudije nalaze se na listama za suđenje matičnih Regija, sa izuzetkom Šućura i Ostojića, koji se nalaze na Razvojnoj listi FSCG.

PES predstavlja glavni dio projekta kojim će Crna Gora implementirati program "Talenti i mentori", koji je UEFA preporučila nacionalnim savezima, a koji je Sudijska komisija FSCG prilagodila uslovima za rad i napredovanje sudija u postojećim prilikama.