Stručno vijeće Škole za trenere FSCG izvršilo je odabir kandidata druge generacije za upis na program za sticanje UEFA Pro diplome na sjednici održanoj 20.novembra 2014. godine u Podgorici.

Od 48 prijavljenih dozvolu za upis dobilo je 26 kandidata, do kojih 22 domaća trenera koja su ispunila sve kriterijume za upis kao i četiri trenera sa stranim državljanstvom od kojih jedan već radi u domaćem fudbalu. Vijeće se rukovodilo kriterijumom da prednost imaju treneri sa crnogorskim državljanstvom, zatim da je kandidat najmanje godinu radio sa UEFA  „A” licencom u seniorskom fudbalu.

U program za UEFA Pro diplomu upisani su: Boris Miličković, Anto Drobnjak, Aleksandar Nedović, Radoslav Batak, Miodrag Vukotić, Vojislav Pejović, Dušan Globarević, Mirko Marić, Slobodan Drašković, Derviš Hadžismanović, Dejan Roganović, Darko Šuškačević, Đukić Slobodan, Igor Raičević, Željko Tomašević, Predrag Vukotić, Dragoljub Đuretić, Marinko Mirotić, Rudolf Marčić, Goran Jovanović, Goran Perišić, Nebojša Asanović, Dragan Stevović, Davor Berber, Marko Vidojević i Dejan Antonić.

Realizacija prvog od četiri planirana semstra biće održana od 8. do 18. januara naredne godine. Drugi semestar će biti organizovan u junu, treći u decembru, dok je završni planiran za početak 2016. godine.