U sklopu redovnih studijskih posjeta koje Škola za trenere FSCG organizuje već četiri godine, crnogorski fudbalski treneri specijalizovani za rad sa najmlađima su prethodnih dana boravili u Sloveniji. Uz prisustvo naše delegacije i predstavnika Makedonije i Kazahstana, Nogometna zvezda Slovenije je predstavila sosptevni program rada sa najmlađima i programe koje ovaj savez sprovodi u okviru GrassRoots programa do 1999. godine.

- Na prikazanim prezentacijama bliže smo upoznali veoma kvalitetan program rada sa mlađim kategorijama koji sa uspjehom sprovodi slovenački savez. Svi segmenti organizacije seminara bili su na vrhunskom nivou, pa iz Slovenije nosimo izuzetne utiske ali i smjernice koje će nam koristiti u daljem radu na razvoju baznog fudbala u Crnoj Gori - rekao je direktor Škole za trenere FSCG Dr Niko Raičković.

Pored Raičkovića, delegaciju FSCG činili su direktor GrassRoots kancelarije Zoran Mijović, treneri Milan Mešter (Budućnost), Rade Petrović (Mladost), Dušan Ivanović (Mogren), Mirko Raičković (Moranar), Vladimir Rakonjac (Jedinstvo), Boženka Kalezić (ŽFK Danilovgrad), Ranko Asanović (ŽFK Palma), Zdravko Janković (ŽFK Ekonomist), kao i koordinator Đetić lige Momo Saveljić.