Škola za trenere Fudbalskog saveza Crne Gore saopštila je da su Nenad Vukčević, Radisav Dragićević, Ivan Brnović i Nebojša Mijović uspješno odbranili diplomske radove i dobili zvanje trenera sa UEFA „A“ licencom.

Kandidati su teorijski i praktični dio ispita odradili u u Podgorici 22. i 23. novembra, a pored komisije polaganju je prisustvovao i tehnički inspektor UEFA za edukaciju trenera Zdenek Sivok. Predstavnik evropske kuće fudbala bio je veoma zadovoljan onim što je vidio, pa se u Nion vraća sa pozitivnim izvještajem o radu Škole za trenere FSCG.

- Kandidati su uspješno odbranili diplomski rad, pa sa zadovoljstvom konstatujem da je Crna Gora dobila četiri nova trenera sa UEFA „A“ licencom. Siguran sam da će ovi mladi ljudi nastaviti da ulažu u svoje znanje i da će ova licenca biti samo usputna stanica ka većem trenerskom zvanju – rekao je dirktor škole Dr Niko Raičković.

Raičković je istakao veliko zadovoljstvo sastankom sa tehničkim inspektorom UEFA Sivokom, koji je najavio svoj povratak u februaru kako bi pomogao našoj Školi u radu na pripremi programa za UEFA Pro licencu.

- Gospodin Sivok je bio veoma zadovoljan onim što je vidio, naročito načinom na koji su kandidati prezentirali i sproveli u djelo svoj diplomski rad. Dobili smo pohvale za način rada na koji sprovodimo program za „B“ i „A“ licencu i nagovještaj da će UEFA pomoći u pripremi programa za Pro licencu. Naša želja je da ovaj program uvedemo tokom 2012. godine – istakao je Raičković.