Tehnički inspektor za praćenje edukacije trenera u UEFA Zdenek Sivek boraviće 22. i 23. novembra u radnoj posjeti Školi za trenere FSCG.

Cilj posjete istaknutog predstavnika UEFA biće da se bliže upozna sa radom Škole za trenere tokom prethodnih mjeseci, naročito sa sprovođenjem programa za UEFA "A" licencu. Sivok će tokom svoje posjete razgovarati i sa Stručnim vijećem škole o realizaciji programa za UEFA Pro licencu, koji bi po trenutnim projekcijama mogao startovati već 2012. godine.

- Tokom radne posjete upoznaćemo gospodina Siveka sa aktivnostima naše škole u prethodnom periodu, a akcentom na realizaciju programa za dobijanje trenerske "A" licence. Tokom prethodnim mjeseci uspješno smo realizovali program za "A" i "B"+"A" licence, pa se možemo pohvaliti da smo iz pomenutih generacija već dobili šest trenera sa ovim visokim zvanjem. Želja nam je da iskoristimo posjetu Sivoka i razgovaramo o programu za UEFA Pro licencu, koji je trenutno u pripremi. Nadam se da ćemo, uz konstruktivne predloge i smjernice, stvoriti uslove da krenemo u realizaciju ovog projekta već u drugoj polovini sezone 2011/12. - rekao je direktor škole Dr Niko Raičković.

Pored sastanaka sa Stručnim vijećem Škole za trenere, Sivek će tokom svog boravka prisustvovati polaganju diplomskog rada kandidata za "A" licencu Nenada Vukčevića i Radisava Dragićevića koji će biti održan u ponedjeljak, 23. novembra sa početkom u 10.00 časova na terenima Trening kampa FSCG u Podgorici. Pomenuti treneri će praktični dio ispita sprovesti sa seniorskom ekipom FK "Budućnost".

Istog dana, ali u 12.00 časova, diplomski ispit za "A" licencu braniće Nebojša Mijović i Ivan Brnović, koji će praktični dio ispita odraditi sa seniorskom ekipom Crvene stijene.