Fudbaleri Budućnosti poraženi su kod kuće u prvoj utakmici treće runde kvalifikacija za Evropa ligu - na Gradskom stadionu pod Goricom slavio je danski Brondbi sa 2:1.

Podgoričani su se pokazali u mnogo boljem svijetlu nego što je to bio slučaj u dva meča sa Azerbejdžanskim Bakijem, ali su skupo platili nekoliko propuštenih prilika u prvih sat vremena igre. Iako je gost imao veći posjed lopte, Budućnost je bila bolji rival a naročito inspirisani bili su Bošković i Bećiraj, kojeg su u nekoliko navrata santimetri dijelili od gola.

Ipak, u 73. minutu, Adamović je nesretnom intervencijom pogodio svoju mrežu i otvorio gostima put do pobjede, da bi tri minuta prije kraja regularnog toka Jensen izdržao duel sa Matićem i rutinski pogodio za velikih 0:2.

U trećem minutu sudijske nadoknade, kada je veći dio publike već napustio tribine Gradskog stadiona, najbolji igrač Podgoričana Fatos Bećiraj uspio je da smjesti loptu iza leđa odličnog Andersena i vratio "plavima" da u revanšu ipak mogu izboriti prolaz u narednu rundu.



Budućnost - Brondbi 1:2

Podgorica – Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 4.500.

Sudija: Ričard Lisveld (Holandija).

Strijelci
0:1 - Adamović 73' (ag)
0:2 - Jensen 87'
1:2 - Bećiraj 90+3'

Žuti kartoni
Vukčević, Ajković, Bošković, Golubović - Budućnost
Nilson - Brondbi

Budućnost: Dragojević, Đikanović, Ajković (od 68. Golubović), Brnović, Vukčević, Mazić, Bošković, Kudemor (od 81. Tiodorović), Vuković, Bećiraj, Adamović.

Brondbi: Andersen, Van der Šaf, Nilson, Larsen, Rasmusen, Jalov (od 60. Bernburg), Kron-Deli (od 85. Madsen), Bišof, Jensen, Kristiansen (od 60. Farnerud), Vas.