Fudbaleri Budućnosti plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Evropa ligu, iako su u Podgorici poraženi od Bakija sa 2:1. Presudila je odluka Disciplinske komisije UEFA koja je prvu utakmicu dva tima registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist Podgoričana zbog neregularnog nastupa Bakija Žoela Epalea koji je igrao iako je bio pod suspenzijom.

Nije mnogo nedostajalo, međutim, da tim iz Azerbejdžana nadoknadi zaostatak sa "zelenog stola" - nakon dobrog početka domaćina, gosti su poveli golom Šolića u 28. minutu, da bi tri minuta prije odlaska na odmor brazilski internacionalac Žaba kaznio grešku Đikanovića i duplirao prednost Bakija.

U nastavku su gosti propustili dvije idealne prilike da stignu do trećeg gola - oba puta u prilici je bio Žaba koji je prvo dozvolio Đikanoviću da ga izblokira, da bi par minuta kasnije sa par metara pogodio svog saigrača Nibombea na gol crti. Kada se činilo da se Budućnost predala Nenad Brnović je prelomio utakmicu. Iskusni vezista, koji je na poluvremenu ušao umjesto Nikolića, sjajno je šutirao sa 25 metara i pogodio sam lijevi ugao gola nemoćnog Sisoka čime je odveo svoj tim u treću rundu.

Budućnost je u finišu imala nekoliko dobrih prilika iz kontranapada, ali su dekoncentracija i potez više u samoj završnici omogućili Bakiju da upiše pirovu pobjedu u Podgorici.

Naredni protivnik Budućnosti biće danski predstavnik Brondbi, koji je u drugoj rundi bio bolji od Vaduza sa ukupnim skorom 3:0.



Budućnost - Baki 1:2
Prvi meč: 3:0

Podgorica - Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 2.500.

Sudija: Dimitrios Kalopulos (Grčka).

Strijelci
0:1 - Šolić 28'
0:2 - Žaba 42'
1:2 - Brnović 64'

Žuti kartoni
Kudemor, Đikanović, Nikač, Brnović, Ajković - Budućnost
Borets - Baki

Budućnost: Dragojević, Mazić, Vukčević, Đikanović, Adamović, Kudemor, Nikolić (46. Brnović), Ajković, Đokaj, Bećiraj, Vuković (od 84. Bošković).

Baki: Sisoko, Kajkut, Borets (od 84. Angulo), Nibombe, Skulić (od 75. Vjačeslav), Maharamov, Fabio (od 62. Gurbanov), Kargbo, Savinov, Šolić, Žaba.