Fudbaleri Rudara završili su nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Aktuelni šampion Crne Gore eliminisan je u drugom kolu od strane Liteksa, šampiona Bugarske. Bugari su slavili u oba meča - prvi duel odigran u Loveču završen je minimalnom pobjedom domaćina, dok je u revanšu Liteks uposao pobjedu rezultatom 4:0.


Eliminacijom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Rudar je nastavio tradiciju crnogorskih klubova u ovom takmičenju, pošto su svi dosadašnji šampioni Crne Gore, Zeta, Budućnost i Mogren, zaustavljeni u drugoj rundi kvalifikacija.  

Pljevljaci su u revanšu odigranom u Podgorici bili ravnopravan rival do vodećeg pogotka gostiju, nakon čega je uslijedio pad u igri koji je prouzrokovao ubjedljiv poraz,

Bugari su do prednosti došli u 28. minutu nakon kornera - Da Silva je izveo korner a Niflor nadvisio kompletnu odbranu Rudara i poslao loptu iza leđa Radanovića. Gosti su duplirali prednosti 11. minuta kasnije preko Jelenkovića koji je mrežu Pljevljaka zatresao udarcem sa 20-tak metara.

Centralna figura u nastavku susreta bio je rezervista Liteksa Bratu koji je postigao oba pogotka za svoj tim. Brzonogi napadač prvi put se upisao u strijelce u 74. minutu nakon asistencije Nikolova, da bi u 90. minutu iskoristio dodavanje Nikolova i po drgi put zaresao mrežu Rudara.

Fudbaleri Liteksa u narednom kolu za protivnika će imati bolji tim iz dvomeča između Bikirkare i Žiline.



Rudar - Liteks 0:4

Podgorica - Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 3000.

Sudija: Stanislav Sukina (Rusija)

Strijelci
0:1 - Niflor 28'
0:2 - Jelenković 39'
0:3 - Bratu 74'
0:4 - Bratu 90'

Žuti kartoni
Adžić, Mićić, Useni - Rudar
Da Silva, Bodurov - Liteks

Rudar: Radanović, Adžić, Bojić, Ivanović, Igumanović, Mićić (od 78. Sekulić), Brnović (od 59. M. Jovanović), I. Jovanović, Vlahović (od 46. Idrizović), Useni, Ranđelović.

Liteks: Galato, Barte, Zanev, Petkov, Da Silva, Sandrinjo (od 76. Janev), Niflore (od 72. Bartu), Nikolov, Jelenković, Bodurov, Popov (od 63. Milanov).