Fudbaleri Budućnosti poraženi su na gostovanju Bakiju rezultatom 2:1 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Evropa ligu. Pobjedu domaćinu donio je Jaba pogotkom u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

 



Izabranici Nikole Rakojevića bili su bolji od rivala u prvom dijelu susreta, što su iskoristili i na odmor otišli su golom prednosti. Odbranu domaćih slomio je Fatos Bećiraj u 38. minutu susreta.

Budućnost je i u nastavku susreta stvorila nekoliko prilika, ali su golove postizali samo domaći fudbaleri. Izjednačenje Bakiju obezbijedio je Kajkut u 77. minutu susreta, koji je matirao Dragojevića nakon kornera.

Pobjedu ekipi iz Azerbejdžana obezbijedio je Jaba, koji je zatresao mrežu u ćetvr tom minutu sudijske nadonknade vremena.

Plasman u treće kolo kvalifikacija Budućnost će pokušati da izbori pred svojom publikom u revanš meču koji se igra 22. jula na Gradskom stadionu pod Goricom.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Baki – Budućnost 2:1

Baki – Stadion Tofig Bahramov.

Sudija: Avgust Viorel Konstantin (Rumunija)

Strijelci:
0:1 – Bećiraj 38’
1:1 – Kajkut 77’
2:1 - Jeba 90+4

 

Žuti kartoni:
Nibombe, Jaba (Baki)
Nikolić, Đokaj (Budućnost)

Baki: Sisoko, Kajkut, Vadim, Nibombe, Skulic, Epale, Ramin, Kargbo, Savinov, Solic (Angulo), Jaba.

Budućnost: Dragojević, Đikanović, Adamović, Mazić, Ajković, Nikolić (P. Vukčević), Brnović, Golubović (Bošković), Đokaj, Vuković, Bećiraj.