Fudbaleri Rudara upisali su minimalan poraz u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona na gostovanju bugarskom šampionu Liteksu iz Loveča.  Izabranici Nebojše Vignjevića pružili su snažan otpor šampionu Bugarske i ostvarili rezultat koji su priželjkivali prije puta u Loveč.



Uvodni minuti susreta nisu ulivali previše optimizma, pošto je domaćin nakon nekoliko ozbiljnih akcija uspio da probije odbranu Rudara. Odličnu akciju domaćina u osmom minutu krunisao je kapiten Popov. 

U nastavku susreta Pljevljaci su bili ravnopravan rival, uspjeli da sačuvaju mrežu i ostvare rezultat koji daje nadu da u revanšu mogu ostvariti povoljan rezultat i izboriti plasman u narednu rundu. Poslednjih pet minuta susreta naš šampion odigrao je sa igračem manje, pošto je Mijuško Bojović zaradio drugi žuti karton.

Revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampion igra se 20. jula na Gradskom stadionu u Podgorici.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Liteks - Rudar 1:0

Loveč - Gradski stadion.

Sudija: Pavel Olisak (Slovačka)

Strijelac:
1:0 - Popov 8'

Žuti kartoni:
Useni, Ranđelović, Igumanović (Rudar)

Crveni karton:
Bojović (Rudar) 

Liteks: Galato, Barte, Zanev, Velington (Bratu), Sandrinjo, Da Silva (Cvetanov), Niflore, Nikolov, Jelenković, Bodurov, Popov (Vanev).

Rudar: Radanović, Ivanović, Igumanović, Bojović, Bojić, Mićić, Useni (Adžić), Brnović (Sekulić), M. Jovanović (I. Jovanović), Vlahović, Ranđelović.