Fudbaleri Rudara savladali su šampiona San Marina, ekipu Tri Firoi u revanš meču prvog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona –  šampion Crne Gore trijumfovao je rezultatom 4:1.



U narednom kolu naš šampion imaće za protivnika ekipu Liteksa, koja se u prethodnoj sezoni okitila šampionskom titulom u Bugarskoj. Prvi meč igra se 13. jula u Bugarskoj, dok je revanš zakazan za 20. jul.

Pljevljaci su do prednosti došli do pogotkom Ranđelovića u sedmom minutu susreta. Gosti iz San Marina su nakon nekoliko neiskorištenih prilkia fudbalera Rudara došli do izjednačenja – neopreznost u odbrani domaćina u 29. minutu kaznio je Vanoni.

U drugom dijelu susreta izabranici Nebojše Vignjevića su dodalil gas i ostvarili ubjedljiv trijumf. U 67. minutu Ranđelović je po drugi put zatresao protvničku mrežu, a do kraja susreta su se u listu strijelaca upisali i Vlahović i Miroje Jovanović.

-----------------------------------------------------------------------------------

Rudar – Tre Fiori 4:1

Podgorica – Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 500.

Sudija: Genadi Sidenko (Moldavija)

Strijelci:
1:0 – Ranđelović 7’
1:1 – Vanoni 29’
2:1 – Ranđelović 67’
3:1 – Vlahović 83’
4:1 – M. Jovanović 85’

Žuti kartoni:
I. Jovanović (Rudar)
Karareza, Benedetini, Tarini (Tre Fiori)

Rudar: Radanović, Bojič, Bojović, Ivanović, Igumanović, Sekulić (Mićić), Vlahović, Brnović, Useni (I. Jovanović), Tomić (M. Jovanović), Ranđelović.

Tre Fiori: Mikeleti, Nardone, Maćerata, Karareza, Benedetini, Tarini (Berardi), Lisi, Andreini, Vanoni, Ruben (Amići), Macina (Manzari).