Fudbaleri Zete nisu uspjeli da ostvare prednost u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope – tim iz Golubovaca remizirao je u Nikšiću sa moldavskom Dačijom – 1:1.


Naš predstavnik je već u drugom minutu propustio idealnu priliku da stigne do prednosti, kada Kaluđerović nije iskoristio jedanaesterac koji je izborio Jugović. Psihološki pad koji je uslijedio gosti su znali da iskoriste pa su šest minuta prije odlaska na odmor stekli prednost preko Orbua.

Zeta je u drugom dijelu igrala mnogo bolje i zasluženo izjednačima – ponovo je štoper gostiju Gamezardašvili skrivio jedanaesterac (ovog puta srušio je Lambulića) i zaradio drugi žuti karton, a sa bijele tačke bio je siguran rezrevista Peličić. Golubovčani su do kraja imali inicijativu, ali je rezultat ostao nepromjenjen.

Revanš meč je zakazan za 8. jul u Kišinau, sa početkom u 18.30 časova.



Zeta – Dačija 1:1

Nikšić – Gradski stadion kraj Bistrice.
Gledalaca: 300.

Sudija: Vusal Alijev (Azerbejdžan).

Strijelci
0:1 – Orbu 39’
1:1 – Peličić 77’ (p)

Žuti kartoni
Radulović, Peličić - Zeta

Crveni karton
Gamezardašvili - Dačija

Zeta: Ivanović, Radulović, Boljević, Kaluđerović, Zlatičanin, Đuretic, Kojašević, Petrović, Simović, Burzanović (Peličić), Jugović (Lambulić).

Dačija: Matjugin, Popovići, Gorčeac (Dragovozov), Orbu, Korgalidze, Bulat (Negresku), Lomidze, Grošev, Gamezardašvili, Kojokari, Sisčin (Bursuk).