Fudbaleri Rudara imali su uspješnu premijeru u kvalifikacijama za Ligu šampiona – šampion Crne Gore slavio je pobjedu rezultatom 3:0 na gostovanju ekipi Tre Fiorija, šampionu San Marina. Pljevljaci su do pobjede na gostovanju u San Marinu došli golovima Usenija, Vlahovića i Jovanovića. 



Tim iz Pljevalja je i prije meča slovio za apsolutnog favorita u duelu sa slabašnim šampionom San Marina, a trijumf na stadionu "Seravale" najavio je sa dva gola u finišu prvog poluvremena. 

Prvi pogodak u kvalifikacijama za Ligu šampiona za ekipu Rudara postigao je Nemin Useni u 31. minutu susreta. Do odlaska na odmor Pljevljaci su udvostručili prednost – mrežu domaćina zatresao je Nedjeljko Vlahović, pet minuta prije kraja prvog dijela. 

Konačan rezultat susreta postavio je Ivica Jovanović pogotkom u posljednjem minutu sudijske nadoknade.

Revanš meč, koji se igra 7. jula u Podgorici za Rudar bi trebalo da predstavlja samo formalnost i posluži kao priprema za dvomeč sa šampionom Bugarske Liteksom, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

----------------------------------------------------------------------------------------

Tre Fiori – Rudar 0:3

Seravale – Stadion „Seravale“. 

Sudija: Alan Mario Sant (Malta). 

Strijelci: 
0:1 - Useni u 31’ 
0:2 - Vlahović 40’ 
0:3 - Jovanović 90’

Žuti kartoni: 
Kanareza, Lisi (Tre Fiori) 
Tomić, Sekulić, Minić (Rudar)

Tre Fiori: Mikeleti, Nardone, Maćerata, Kanareza, Benedetini, Tarini (Amići), Sosio (Grana), Martini, Lisi, Andreini, Vanoni (Menin).

Rudar: Radanović, Sekulić (Mićić), Ivanović, Igumanović, Bojović, Useni, Brnović (Minić), Tomić (Jovanović), Ranđelović, Vlahović , Bojić.