Odigrani prvi mečevi prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija.

Budućnost je pred svojim navijačima došla do pobjede nad Lapijem – 2:0. Podgoričani su odlično otvorili meč, stvorili nekoliko opasnih situacija, a onda sa dva brza gola riješili pitanje pobjednika. Prvo je Lazar Mijović, poslije duplog pasa sa Branislavom Jankovićem, zatresao mrežu gostiju sa Kosova u 23. minutu. Nepunih deset minuta kasnije, Uroš Ignjatović je pogodio u metu. Budućnost je imala i igrača više, ali nije uspjela da dodatno iskoristi tu prednost pred revanš u Prištini.

Dečić je na ,,DG areni“, gdje je Dinamo iz Minska bio nominalni domaćin, došao do solidnog rezultata uoči revanša – 1:1. Tuzani su poveli preko Stefana Denkovića u 26. minutu, da bi sedam minuta kasnije Sergej Kisljak poravnao i postavio konačan rezultat. U nastavku je Dečić imao nekoliko prilika i da dođe do pobjede.

Iskra je na gostovanju Ljačiju odigrala bez golova. Domaćin je imao inicijativu, ali nije uspio da zatrese mrežu Danilovgrađana.

Revanš utakmice igraju se sljedećeg četvrtka. Budućnost će gostovati u Prištini, Dečić dočekati Dinamo na Gradskom stadionu u Podgorici, dok će Iskra i Ljači igrati na ,,DG areni“.