Pobjedom pred svojim navijačima u odmjeravanju snaga sa Cetinjem lider drugoligaškog karavana, ekipa Jedinstva, uvećala je prednost na vrhu tabele u odnosu na najbliže pratioce u brobi za plasman u elitno takmičenje crnogorskog fudbala.

Bjelopoljci su upisali 16. trijumf u dosadašnjem toku sezone i uz utakmicu manje imaju sedam bodova prednosti u odnosu na Arsenal.

Tim iz Bijelog Polja do prednosti na današnjem meču došao je zahvaljujući Cvijoviću koji je bio precizan u finišu prvog dijela. Gosti sa Cetinja su do izjednačenja došli nakon deset minuta igre u nastavku preko Piranića, da bi Hajrović u 61. vratio prednost domaćinu koju je, samo tri minuta kasnije Vlaović uvećao i postavio konačan rezultat susreta.

Tivćani su u 22. kolu uknjižili remi na gostovanju „fenjerašu“ OFK Titogradu. Drugoplasirana ekipa na tabeli Druge lige do prednosti na Starom aerodromu došla je pogotkom Veljka Radenovića u finišu prvog dijela, da bi izjednačnje „romantičarima“ donio Dražen Ajković koji je u 54. minutu bio precizan sa bijele tačke.

Trećeplasirana OFK Mladost DG bila je sigurna u odmjeravanju snaga sa Grbljem, dok je Kom slavio pobjedu rezultatom 3:2 na gostovanju Igalu.

Duel Bokelja i Berana završen je bez pogodaka. 

Rezultati
Jedinstvo – Cetinje 3:1
Cvijović 41’, Hajrović 61’, Vlaović 64’ – Piranić 55’

OFK Mladost DG – Grbalj 2:1
Naoaki 32’, Stanisavić (p) 69’ – Babić 45’+1’

Igalo – Kom 2:3
Kopitović 31’, Pajović 43’ – Hot 9’, Radulović 19’, Vukčević (p) 90’+5’

OFK Titograd – Arsenal 1:1
Ajković (p) 55’ – Radenović 43’

Bokelj – Berane 0:0