Fudbaleri Mornara preuzeli su lidersku poziciju pobjedom nad Arsenalom (4:0) u derbiju 30. kola Amplitudo 2.CFL.

Barani sada imaju dva boda više od današnjeg rivala, a do prvog mjesta dovela ih je furiozna igra u prvom poluvremenu, u kojem su postigli sva četiri gola. Boban Đorđević pogodio je u šestom minutu, desetak minuta kasnije precizan je bio i Mirza Idrizović, da bi u finišu prvog dijela trijumf potvrdili Dejan Pepić i Demir Škrijelj.

Ubjedljivo je bilo i Igalo u duelu sa Drezgom - 4:1. Strijelci za Novljane bili su Mijodrag Koprivica, Aleksa Maraš (dva gola) i Benjamin Redžović. Na drugoj strani u strijelce se upisao Lazar Rakočević.

Vrijedan trijumf ostvario je Bokelj protiv Koma na Zlatici - 1:0. Meč je riješen u 67. minutu, kada je Mitar Globarević zatresao mrežu protivnika.

U duelu Grblja i Berana viđen je remi, ali uz četiri pogotka. Gosti su vodili autogolom Andreja Vraneša u 33. minutu, zatim je Grbalj preokrenuo preko dvostrukog strijelca Momčila Popovića, a konačan rezultat postavio je Nikola Globarević.

Važne bodove u borbi za opstanak upisao je Ibar na gostovanju Jedinstvu - 1:0. Jedini gol postigao je Božidar Bujiša u 63. minutu.

Rezultati

Jedinstvo - Ibar 0:1
Bujiša 63'

Igalo - Drezga 4:1
Koprivica (p) 10', Maraš 46', 83', Redžović 53' - Rakočević 44'

Arsenal - Mornar 0:4
Đorđević 6', Idrizović 17', Pepić 41', Škrijelj 45'+2'

Kom - Bokelj 0:0

Grbalj - Berane 2:2
Popović 52', 69' - Vraneš (ag) 33', Globarević 82'