Medicinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore i Institut za javno zdravlje sačinili su dodatak Smjernicama za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19.

Dodatne mjere i preporuke detaljno objašnjavaju medicinski protokol kojeg klubovi moraju da se pridržavaju tokom trenažnog procesa i organizacije utakmica svih takmičenja kojima rukovodi FSCG.

Prilikom izrade mjera i prepopruka, akcenat je stavljen na prevenciju inficiranja novim korona virusom, odnosno svakodnevnom epidemiološkom praćenju igrača, trenera i klupskog osoblja. Cilj protokola je da rizik od inficiranja bude sveden na najmanji mogući nivo koji će obezbjediti bezbjednost svih učesnika u takmičenju, čime bi se omogućili uslovi za nesmetano odigravanje utakmica Telekom 1. CFL, Druge lige Crne Gore, kao i Omladinske i Kadetske lige Crne Gore.

Protokol predviđen u dodatku Smjernicama predviđa čitav niz mjera koje podrazumijevaju kontinuirani zdravstveni nadzor učesnika takmičenja od strane medicinskih timova, uz redovno praćenje tjelesne temperatre i ljekarski pregled, kao i pravovremeno postupanje i razmjenu informacija između klubova, Saveza i zdravstvenog sistema.