Drugo izdanje akcije okupiće pedesetak osnovnih škola...

Fudbalski savez Crne Gore i ove godine organizovaće akciju posvećenu popularizaciji fudbala među djecom uzrasta od 7 do 10 godina - ,,Fudbal u školama“.

Na današnjem sastanku u Kući fudbala, kojem su pristustvovali predstavnici 34 osnovne škole iz cijele Crne Gore, dogovoreno je da projekat počne krajem februara, da se prvi krug takmičenja završi u martu, drugi u aprilu, a onda da se finalni turnir organizuje u maju ove godine.

Ove godine očekuje se da učešće u projektu uzme oko 50 osnovnih škola iz cijele države, što je značajan iskorak u odnosu na prethodno izdanje, kada ih je bilo 30.

Takmičari će biti podijeljeni u dvije starosne kategorije, u jednoj će se nadmetati djeca iz drugog i trećeg razreda, a u drugoj djeca iz četvrtog i petog razreda.

Poseban akcenat tokom realizacije projekta biće stavljen na zdrave stilove života, odnosno edukaciju učenika i roditelja po pitanju zadravih načina ishrane.

- Prošlogodišnja akcija ispostavila se kao veoma uspješna, tako da smo sa zadovoljstvom odlučili da je organizujemo i ove godine. Ovim projektom želimo da djeci još više približimo fudbal i zdrave stilove života. Želimo i da kod učesnika takmičenja, koja će se organizovati u pedestak crnogorskih škola, probudimo ili pojačamo ljubav prema sportu i pogotovo fudbalu. Naravno, vjerujemo da će djeca kroz takmičenja sa vršnjacima iz susjednih gradova ili opština steći nova prijateljstva, čime će biti zadovoljen i socijalni aspekt ove akcije, istakao je Goran Mišković, koordinator projekta ,,Fudbal u školama“.