Veliki uspjeh šampiona Crne Gore.

Fudbaleri Sutjeske izborili su plasman u drugo kolo kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona.

Nikšićani su i u revanšu sa Slovanom remizirali istovjetnim rezultatom 1:1, da bi do prolaska u narednu rundu zatim došli boljim izvođenjem jedanaesteraca - 3:2.

Pred punim tribinama Gradskog stadiona u Nikšiću, gosti su došli do vođstva autogolom Nemanje Nedića u 49. minutu. Međutim, Sutjeska se nije predavala, pa je, slično kao i u Bratislavi prije sedam dana, do izjednačenja stigla u samom finišu utakmice.

Nakon kornera Damira Kojaševića u 93. minutu, Aleksandar Šofranac se našao na pravom mjestu i zatresao mrežu ekipe iz Slovačke.

U produžecima nije bilo pogodaka, što je značilo da će putnika u naredno kolo odlučiti penal rulet. Tu je Sutjeska bila bolja, golove za Nikšićane postigli su Stefan Nikolić, Miljan Vlaisavljević i Vladan Bubanja, dok su na drugoj strani pogađali Rafael Ratano i Mjenti Abena. Ipak, ogroman dio posla odradio je golman Sutjeske Vladan Giljen, koji je odbranio dva udarca gostujućih igrača.

Sutjeska se u narednom kolu sastaje sa kiparskim APOEL-om. Prvi meč igra se u Nikšiću 23. ili 24. jula, revanš je sedam dana kasnije u Nikoziji.