Uprkos minimalnom porazu od Dečića u 34. kolu Druge lige, ekipa Mladosti iz Lješokopolja izborila je prvi put u klupskoj istoriji plasman u Telekom 1.CFL.

Na dva kola do kraja, lider ima nedostižnih šest bodova prednosti u odnosu na konkurenciju. Duel sa Dečićem riješen je u 28. minutu, kada je precizan iz jedanaesterca bio Dalibor Đukić.

Kom je na gostovanju Jezeru imao vođstvo, ali nije uspio da ga sačuva - 1:1. Gosti su poveli u 65. minutu pogotkom Nedeljka Vlahovića sa bijele tačke, da bi šest minuta kasnije Edis Redžepagić postavio konačan rezultat.

U derbiju kola Bokelj je savladao Otrant sa 3:1 i tako se osamostalio na trećoj poziciji, sa tri bida više od današnjeg rivala. Ipak, Ulcinjani su bolje otvorili meč i golom Seada Dacića u 14. minutu došli do prednosti. Preokret je viđen u nastavku, kada su Dejan Pepić i Miloš Grbić pogađali u 63. i 68. minutu. Luka Maraš je u trećem minutu sudijske nadoknade potvrio trijumf svoje ekipe.

Berane je rezultatom 1:0 bilo bolje od Jedinstva, dok duel između Igala i Arsenala nije odigran zbog loših uslova za igru usljed jake kiše.

Rezultati

Berane - Jedinstvo 1:0
Isljami 21'

Mladost Lješkopolje - Dečić 0:1
Đukić (p) 28'

Bokelj - Otrant-Olimpik 3:1
Pepić 63', Grbić 68', Maraš 90'+3' - Dacić 14'

Jezero - Kom 1:1
Redžepagić 71' - Vlahović (p) 65'

Igalo - Arsenal (odloženo zbog lošeg terena)