Razvojna liga za igračice uzrasta do 16 godina počela je danas utakmicama prvog i drugog kola.

U ligi učestvuje sedam klubova: Breznica, Mladost, Budućnost, Durmitor, Obilić, Cveteks i Ekonomist.

Prvo kolo, u kojem je bila slobodna ekipa Cveteksa, završeno je remijima (1:1) u duelima Breznice i Durmitora, odnosno Obilića i Budućnosti, dok je Mladost bila bolja od Ekonomista - 2:0.

U drugom kolu, Mladost je sa 9:0 savladala Budućnost, Obilić je rezultatom 3:0 bio bolji od Durmitora, a Breznica sa 2:1 od Cveteksa. Slobodan je bio Ekonomist.

Prije početka takmičenja, FSCG je klubovima učesnicima podijelio pakete opreme koji sadrže opremu za igračice, golmanke, kao i pancire, kopačke i lopte.

- I ove godine smo se odlučili da organizujemo razvojnu ligu za uzrast kadetkinja. Kroz ovo takmičenje regrutujemo veći broj curica koje počinju da se bave fudbalom, a i stručni štab nacionalnih selekcija ima priliku da isprati sve mlade igračice kroz utakmice. Kompletne troškove organizacije lige snosi FSCG, a na taj način ulazemo značajna sredstva u razvoj ženskog fudbala. Pored finansiranja takmičenja, obezbijedili smo komplet opremu za ženske klubove, što predstavlja veliku pomoć za njih, kazao je Amil Gerina, rukovodilac Grassroots kancelarije FSCG.

Treće i četvrto kolo razvojne lige za kadetkinje na programu je 12. decembra.