UEFA predstavila još jedan projekat posvećen promociji ženskog fudbala...

Evropska fudbalska federacija nastavila je rad na promociji ženskog fudbala lansiranjem nove kampanje (vlog emisije) Press Play. U kratkom videu pod nazivom „Play Anywhere“ fudbalerke iz Evrope prikazuju vještine u baratnju loptom na 13 neobičnih lokacija.

Glavna zvijezda videa je Liv Kuk, prvakinja svijeta u freestyle fudbalu, koja je do ove titule došla sa 18 godina. Osim nje u „Play Anywhere“ videu pojavljuju se i Like Mertens (UEFA fudbalerka godine), Lauren Džejms o Džordan Nobs (igračice Arsenala iz Londona) kao i Norvežanke Adu i Andrine Hederberg.

- Putovati Europom kao ambasador UEFA-ine kampanju #PlayAnywhere i time pokazati djevojkama da se nogomet može igrati svugdje bilo je sjajno iskustvo. Nadam se da će video nadahnuti mlade ljude da uzmu loptu u ruke i zabave se igrajući nogomet, istakla je Liv Kuk povodom premijernog prikazivanja videa.

https://youtu.be/apV2o-qNvsY 

Osim promocije ženskog fudbala video je posvećen i nagradnoj igri koja poziva sve mlade ljubitelje fudbala da preko društvenih mreža podijele slike sa fudbalskom loptom napravljene na neobičnim lokacijama i u svojim objavama označe profile kampanje @WePlayStrong i koriste oznaku #PlayAnywhere.

Nagradna igra je otvorena do 29. aprila a glavna nagrada je porodično putovanje u Dizniled park nadomak Pariza, gdje će dobitnici imati priliku da upoznaju zvijezde kampanje „Play Anywhere“.

Više informacija o uslovima i nagradama ovog takmičenja mogu se pronaći na zvaničnoj stranici UEFA i sljedećem linku - https://www.uefa.com/termsconditions/prizes.html