EVROPA LIGA: ŠTURM - PETROVAC 5:0

Fudbaleri Petrovca su završili svoju evropsku avanturu porazom u Gracu od vrlo dobrog Šturma. Za razliku od meča u Podgorici, kada je slavio sa 2:1, austrijski predstavnik je ovog puta bio mnogo ubjedljiviji pa je slavio sa čak 5:0.

Mreža Braića prvi put se zatresla u 30. minutu kada je pogodio Muratović, da bi dva minuta prije odlaska na odmor Holcl zapečatio nade Petrovčana da mogu napraviti iznenađenje. Isti igrač je početkom nastavka postigao i svoj drugi gol, a do kraja su stigli da se upišu i odbrambeni igrači Hasler i Veber.

Gosti su uspjeli da pariraju protivniku samo u uvodim minutima meča, dok su u drugom poluvremenu vrijedna pomena samo dva pokušaja rezerviste Rotkovića.

Petrovac je bio posljednji tim koji je predstavljao Crnu Goru u Evropi ove sezone. Plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Evropa ligu, Petrovčani su ostvarili istorijski uspjeh za naš fudbal pa uprkos porazu mogu biti ponosni na sve što su uradili u ovom takmičenju.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŠTURM - PETROVAC 5:0 (2:0)
Prvi meč: 2:1.

Grac - Stadion: "Arnold Švarceneger".

Sudija: Marcin Borski (Poljska).

Golovi
1:0 - Muratović 30'
2:0 - Holcl 43'
3:0 - Holcl 49'
4:0 - Hasler 56'
5:0 - Veber 83'

Žuti kartoni
Feldhofer - Šturm
Obradović - Petrovac

Sastavi
Šturm: Gracej, Lamot, Feldhofer, Jančer, Kincl, Šildenfeld, Veber, Hesler, Holcl (Bukva), Muratović (Foda), Kandelaki.

Petrovac: Braić, Radulović (Rotković), Graovac, Mikijelj, Lakić, Obradović, Lopičić, Radović (Raičević), Dragićević (Boljević), Divanović, Đurašković.