PETROVAC - ŠTURM 1:2

Fudbaleri Petrovca poraženi su od Šturma u prvom meču trećeg kola kvalifikaija za Evropa ligu rezultatom 2:1. Meč odigran u Podgorici riješen je u drugom poluvremenu, kada su gosti postigli oba gola i došli do važne prednosti pred revanš koji se igra za sedam dana.

Ofanzivna igra, prikazana u duelu sa Anartozisom, bila je i ovog puta glavno oružje Petrovčana, što je rezultiralo pogotkom u Divanovića u 13. minutu susreta. Vezista Petrovca prihvatio je loptu na ivici kaznenog prostora, oslobodio se čuvara i preciznim udarcem pogodio donji desni ugao protivničkog gola.

Priliku da uveća prednost svog tima do odlaska na odmor imao je Lopičić, ali je lopta nakon njegovog udarca prošla pored gola gostiju.

Nastavak susreta donio je bolju igru Austrijanaca, koji su uspjeli da dođu do izjednačenja u 63. minutu, a osam minuta kasnije i totalnog preokreta.

Šturm je do izjednačenja došao pogotkom Hasa sa bijele tačke. Prethodno je Radović napravio prekršaj za najstrožiju kaznu. Konačan rezultat susreta postavio je Lamote u 76. minutu. 

---------------------------------------------------------------------------

Petrovac - Šturm 1:2

Podgorica - Stadion pod Goricom.
Gledalaca: 1500

Sudija: Žoao Francisko Lopes Pereira (Portugal)

Strijelci:
1:0 - Divanović 13'
1:1 - Has (pen) 63'
1:2 - Lamote 76'


Žuti kartoni:
Radović - Petrovac
Holcl - Šturm

Sastavi:

Petrovac: Braić, Radulović, Mikijelj (Skenderi), Lakić, Obradović, Raičević, Radović, Lopičić, Divanović, Dragićević (Boljević), Đurašković.

Šturm: Graci, Lamota, Sonlejtner, Veber, Hlinka (Kincl), Holcl, Has (Bukva), Kandelaki, Pretentaler, Šildenfeld, Bečler (Hasler).