EVROPA LIGA: PETROVAC - ANORTOZIS 3:1

Petrovac je napravio podvig na svom debiju na evropskoj sceni - osvajač Kupa Crne Gore savladao je u Nikšiću kiparski Anortozis sa 3:1 i plasirao se u treću rundu kvalifikacija za Evropa ligu.

Naš predstavnik je odmah na startu pokazao zube - već u 15. minutu Dragićević je iskoristio nespretnu intervenciju Supića nakon šuta Divanovića i sa pet metara poslao loptu u mrežu gostiju. Dva minuta nakon isteka prvog poluvremena, kada se činilo da će naš pedstavnik na odmor otići sa golom prednosti, gol Braića nakon kornera pogodio je štoper Kacavakis.

Petrovac se, međutim, nije predao a srce i želja bili su dovoljni da se pobijedi umor i razlika u kvalitetu. Meč je odlučio mladi Luka Rotković - isti igrač koji je odlučio posljednje finale nacionalnog kupa sa dva gola je presudio Kipranima i donio svom timu istorijski uspjeh.

Snažni napadač je prvo u 78. minutu skrenuo loptu u mrežu nakon odličnog centaršuta Divanovića iz slobodnog udarca i izborio produžetke, da bi u 103. minutu sa 20-ak metara, uz lošu reakciju bosanskog golama, postigao gol za treći krug kvalifikacija. Dva minuta prije kraja Rotković je imao šansu da zaokruži i het-trik, ali je njegov akrobatski pokušaj, nakon prečke koju je pogodio Divanović, završio preko gola.

Anortozis, doduše, ima za čim da žali, s obzirom da je stvorio više šansi od domaćina. Najbolju je propustio Fernandez, koji je u 71. minutu pogodio stativu iz jedanaesterca.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Petrovac - Anortozis 3:1 poslije produžetaka - 2:1
Prvi meč: 1:2.

Nikšić - Gradski stadion kraj Bistrice.
Gledalaca: 2.000.

Sudija: Alan Blek (Sjeverna Irska).

Golovi
1:0 - Dragićević 15'
1:1 - Kacavakis 45'
2:1 - Rotković 78'
3:1 - Rotković 103'

Žuti kartoni
Mikijelj, Graovac Obradović, Divanović, Rotković - Petrovac
Kacavakis, Žanisio, Kristovao - Anortozis

Petrovac: Braić, Radulović (Raičević), Graovac, Mikijelj, Lakić, Obradović, Lopičić, Radović, Dragićević (Boljević), Divanović, Đurašković (Rotković).

Anortozis: Supić, Kacavakis, Delas (Kristovao), Žanisio, Konstantinu, Lejvakabesi, Skopelitis, Laban, Fernandez (Marangos), Kafu, Agali (Sosin).