KOPENHAGEN - MOGREN 6:0


Fudbaleri Mogrena poraženi su na gostovanju Kopenhagenu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, rezultatom 6:0. Danci su opravdali ulogu favorita i ostvarili ubjedljivu pobjedu pred revanš meč koji se za sedam dana igra u Podgorici.


Kopenhagen je došao do prednosti u osmom minutu preko Kristensena, koji je iskoristio pometnju u odbrani Mogrena nakon prekida i pogodio metu. Prednost u skok igri domaći fudbaleri pokazali su i osam minuta kasnije kada je Jorgensen udarcem glavom nakon kornera matirao Janjuševića.

Danci su na odnor otišli sa tri gola prednosti pošto je Ailton Almeida u 24. mintu iskoristio grešku odbrane Mogrena i sa pet metara zatresao mrežu.

Nastavak susreta obilježio je rezervni napadač danskog šampiona N'Doje sa dva pogotka i asistencijom za Nordstranda koji je u 82. minutu postavio konačan rezultat susreta.

Revanš meč između Mogrena i Kopenhagena igra se 22. jula u Podgorici.

_____________________________________________________________________________________

Kopenhagen - Mogren 6:0

Kopenhagen
- Stadion: Parken.
Gledalaca: 8000.

Sudija: Selčuk Derlei (Turska)

Strijelci:
1:0 - Kristensen 8'
2:0 - Jorgensen 16'
3:0 - Ailton Almeida 24'
4:0 - N'Doje 69'
5:0 - N'Doje 74'
6:0 - Nordstrand 82'

Žuti kartoni:
Kristensen - Kopenhagen
Grbić, D. Božović - Mogren

Sastavi:
Kopenhagen: Kristijansen, Pospeč, Noregard, Antonson, Vent, Kvist, Jorgensen, Vingard, Kristensen (Gronkjer), Ailton Almeida (Nordstrand), Santin (N'Doje).

Mogren: Janjušević, D. Božović, Pejović, Simović (Novaković), Janičić, Jovanović, Tiodorović (Rakić), B. Božović (Kalezić), Ćetković, Grbić, Milić.