EVROPA LIGA: SUTJESKA I BUDUĆNOST ELIMINISANI

Fudbaleri Sutjeske nisu uspjeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Evropa ligu – Nikšićani su u Minsku nakon produžetaka poraženi od MTZ-RIPO-a sa 2:1, pa se od Evrope opraštaju već na prvom koraku.

Izabranici Nikole Rakojevića su i u drugom meču pokazali da tehnički ne zaostaju za protivnikom a u 63. minutu su čak uspjeli da povedu zahvaljujući golu Todorovića. Ipak, izjednačenje je stiglo samo četiri minuta kasnije preko Rindika koji je izborio produžetke (prvi meč u Nikšiću završen je sa 1:1). Isti igrač je u šestom minutu drugog produžetka potpisao potpun preokret i ovjerio plasman svog tima u drugu rundu.

Budućnost je ostvarila minimalnu pobjedu na gostovanju Poloniji ali su plavo-bijeli eliminisani iz kvalifikacija za Evropa ligu pošto su Poljaci u prvom meču odigranom u Podgorici slavili pobjedu rezutatom 2:0.

Poljaci su uspjeli da sačuvaju prednost stečenu u prvom meču iako su plavo-bijeli bili bolji rival. Jedini pogodak na meču djelo je Ivana Vukovića, koji je u 51. minutu krunisao dobru akciju našeg predstavnia.

Crnogorski fudbal u drugom kolu kvalifikacija za Evropa ligu predstavljaće Petrovac, koji za protivnika ima ekipu Anartozisa. Kiprani su u dvomeču prvog kola kvalifikacija savladali luksemburski Karjeng ukupnim rezultatom 7:1

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

MTZ-RIPO – SUTJESKA 2:1 (PR) - 1:1 (0:0)
Prvi meč: 1:1.

Minsk – Stadion: “Traktor”.
Gledalaca: 6.000.

Sudija: Tom Harald Hagen (Norveška).

Golovi
0:1 – Todorović 63’
1:1 – Rindik 67’
2:1 – Rindik 111’

Žuti kartoni
Šegrikovič, Osipovič – MTZ-RIPO
Đukanović, Vuković - Sutjeska

MTZ-RIPO: Sulima, Skšinetski, Zrnanović, Kamara (Sitko), Kvaratskhelija, Tolkanitsa (Rindik), Šegrikovič (Šegrikovič), Maltsev, Osipovič, Popel, Eremčuk.

Sutjeska: Giljen, Delić, Bulatović, Đukanović, Međedović, Bulajić (M.Dževerdanović), N.Dževerdanović (Vuković), Todorović (Banda), Dubljević, Zvicer, Adrović.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLONIJA - BUDUĆNOST 0:1


Varšava - Stadion: Polonija
Gledalaca: 5000

Sudija: Gediminas Mazejka (Livanija)

Strijelac:
0:1 - I. Vuković 51'

Žuti kartoni:
Lato - Polonija
Brnović, Milan Radulović - Budućnost

Crveni karton:
Kudemor - Budućnost

Sastavi:

Polonija: Prizrovski, Minar, Jodlovec, F. Ivanovski (Čablinski), Sokolovski (Mizarjevski), Skrižinski, Zasada, Koziol, Lato, Majevski, Sarvas (Pjatek).
Budućnost: Vujadinović, N. Vukčević (Đurišić), Ajković, Milan Radulović, Višnjić, Kudemor, Brnović, Bošković (Delić), P. Vukčević, Vuković, Bećiraj (Vešović)