MOGREN - HIBERNIJANS 4:0



Fudbaleri Mogrena savladali su šampiona Malte, ekipu Hibernijansa rezultatom 4:0 u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. U narednom kolu naš šampion odmjeriće snage sa ekipom Kopenhagena.


Mrežu Maltežana načeo je Milić, da bi do odlaska na odmor Grbić povećao prednost svog tima. U uvodnim minutima nastavka precizan je bio Ćetković, da bi konačan rezultat susreta, svojim drugim pogotkom na meču postavio Grbić.

Naš šampion je bez većih problema došao do druge pobjede u duelu sa Hibernijansom. Ravnopravna borba gledana je samo u uvodnim minutima susreta, ali gosti nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol Janjuševića.

Fudbaleri Mogrena igrali su strpljivo i čekali priliku da probiju odbrambeni bedem Maltežana, pa se na prvi pogodak čekalo do 41. minuta susreta. Odličan centaršut Draška Božoviića u pogodak je preciznim udarcem glavom pretvorio Božo Milić. Samo četri minuta kasnije Petar Grbić je nakon solo akcije udvostručio prednost svog tima.

Nakon šest minuta igre u nastavku Mogren je imao tri gola prednosti. Akciju u kojoj su učestvovali Jovanović, Tiodorović, Grbić i Draško Božović udarcem sa sedam metara krunisao je Ćetković. Konačan rezultat susreta postavio je Grbić, koji je odlično reagovao na cantaršut Pejovića u 80. minutu.

U drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri Mogrena igraju sa šampionom Danske, ekipom Kopenhagenom. Prvi meč igra se u Kopenhagenu 14. ili 15. jula.

---------------------------------------------------------------------

MOGREN - HIBERNIJANS 4:0

Podgorica – Gradski stadion.
Gledalaca: 2000

Sudija: Hav Džons (Vels)

Strijelci:
1:0 - Milić 41’
2:0 – Grbić 45’
3:0 – Ćetković 51’
4:0 – Grbić 80’

Žuti kartoni:
Rajan Kamileri, Galabov - Hibernijans.

Sastavi:
Mogren: Janjušević, D. Božović, Pejović, Simović, Belada, Rakić (Kalezić), Jovanović, Stojaković (B. Božović), Ćetković, Grbić, Milić (Tiodorović).
Hibernijans: Muskat, Karuna, Herera, Pulis, Kšereb, Pirson (Galabov), Koen, Cvetic, Mivtof, B. Kamilijeri (E. Kauči), R. Kamilijeri (Greč).