HIBERNIANS - MOGREN 0:2

Fudbaleri Mogrena savladali su u Ta Kali šampiona Malte, ekipu Hiberniansa rezultatom 2:0, u meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Vrata pobjede našem šampionu otvorio je Ćetković u 32. minutu, da bi minut prije kraja regularnog dijela susreta Grbić ovjerio trijumf Budvana.

Fudbaleri Hiberniansa krenuli su agresivno od prvog minuta susreta ali je odbrana našeg šampiona lako izašla na kraj sa pokušajima protivnika u uvodnim minutima. Budvani su se veoma brzo oslobodili pritiska, zaigrali mnogo brže na sredini što je rezultiralo pogotkom u 32. minutu susreta. Reprezentativni bek Luka Pejović odlično je prošao po lijevom boku, idealno uposlio Marka Ćetkovića, koji je sa pet metara poslao loptu iz leđa golmana domaćih.

Sve dileme o pitanju pobjednika otklonjene su minut prije kraja regularnog dijela susreta. Grešku odbrane domaćeg sastava iskoristio je Grbić, koji se izborio za loptu na ivici kaznenog prostora, obišao protivničkog golmana i poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Revanš meč na programu je osmog jula na Gradskom stadionu u Podgorici. Uspješnija ekipa iz dvomeča Mogrena i Hiberniansa odmjeriće snage sa Kopenhagenom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hibernians - Mogren 0:2

Ta Kale - Stadion: Ta Kale.
Posjeta: 1500.

Sudija:
Luk Vilmes (Luksemburg)

Strijelci:
0:1 - Ćetković 32'
0:2 - Grbić 89'

Žuti kartoni:
Koen, Mivtof, Kaljehas - Hibernijans.
Belada, Simović - Mogren

Sastavi:
Hibernijans: Muskat, Karuana, Erera, Pulis, Kšereb, Kaljehas (Pirson), B. Kamiljeri, Koen, Cvetić, Mivtof (Grek), R. Kamiljeri.

Mogren: Janjušević, Belada, Simović, D. Božović, Pejović, Rakić (Tiodorović), Jovanović, Stojaković (Kalezić), Ćetković, Grbić, Milić (B. Božović).