U balon-dvorani SC "Kalezić" na Zabjelu održan je novi festival fudbala za djevojčice u organizaciji GrassRoots kancelarije FSCG. Sa fudbalskom loptom danas su se družile učenice četiri osnovne škole: "21. maj", "Vladimir Nazor" i "Oktoih" iz Podgorice i "Mileva Lajović-Lalatović" iz Nikšića.

Više od stotinu djevojčica odradilo je pokazni trening pod nadzorom selektora ženskih selekcija Derviša Hadžiosmanovića i njegovog asistenta Fuada Osmanagića, a posebni gosti bile su tri reprezentativke Crne Gore Armisa Kuča, Jasna Đoković i Tamara Bojat koje su oduševile prisutne svojim fudbalskim umijećem.

- Ova akcija nova je potvrda koliko naše djevojčice vole fudbal. Nadam se da ćemo ih na ovaj način animirati i zainteresovati da se aktivno uključe u treninge i takmičenja, čime bi značajno povećali bazu djevojaka koje igraju fudbal u Crnoj Gori. Za razliku od njihovih vršnjaka, djevojčice je neophodno podsticati i podsjećati da svako dijete jednako može da uživa u čarima fudbalske igre. Zadovoljna lica koja smo danas ovdje vidjeli najbolja su potvrda da smo danas ispunili cilj i njihova očekivanja - rekao je Amil Gerina, koordinator baznog fudbala u FSCG.

Sva djeca su dobila prigodne poklone koji će ih podsjećati na ovaj festival, dok su njihove škole dobile lopte koje će se koristiti na časovima fizičkog vaspitanja.