Preko dvije stotine mališana juče je svojim prisustvom ukrasilo teren Stadiona pod Vrmcem u Kotoru gdje je FSCG obilježio evropsku GrassRoots sedmicu.

Odjeljenje za bazni fudbal FSCG okupilo je na terenu FK "Bokelj" dječake i djevojčice iz četiri osnovne škole - OŠ Njegoš i OŠ Narodni heroj Savo Ilić iz Kotora, OŠ Drago Milović iz Tivta i OŠ Veljko Dobraković iz Risna - uzrasta od prvog do petog razreda koji su preko dva sata uživali u druženju sa loptom, sportskom nadmetanju i igricama koje im je pripremila stručna ekipa na čelu sa selektorom ženskih selekcija Dervišem Hadžiosmanovićem.

Pored lijepih uspomena, djeca su sa sobom ponijela i lijep poklon u vidu majica, znački i zastavica FSCG, dok su škole dobile lopte koje će se koristiti na časovima fizičke kulture.

- Svakog septembra UEFA obilježava GrassRoots sedmicu, kojom se veliča bazni fudbal i njegova uloga u sportu i društvu. Centralna manifestacija je ove godine organizovana u Briselu, a FSCG se pridružio ovoj akciji velikom promocijom fudbala za osnovce iz kotorske i tivatske opštine. Odziv je bio fenomenalan, preko 200 djevojčica i dječaka nižih razreda je vidno uživalo u čarima ove igre. Pokazni dio treninga odradio je selektor Hadžiosmanović, kojem su asistirala dva mlada trenera Ivan Tatar i Aleksandra Bugarin. Sa zadovoljstvom konstatujemo da je manifestacija ostvarila svoj cilj, to su nam potvrdili i osmjesi na licima djece koja su zadovoljno napustila teren FK "Bokelj". Kotorski klub bio je odličan domaćin, a posebnu zahvalnost dugujemo i školama koje su se odazvale našoj inicijativi. Masovne promocije ovog tipa su se do sada pokazale kao pun pogodak i FSCG će ih i ubuduće praktikovati kako bi afirmisao sve lijepo i pozitivno što fudbal sa sobom nosi - rekao je koordinator odjeljenja za bazni fudbal Amil Gerina.