Ekipa Ekonomista poražena je u meču posljednjeg kola kvalifikacionog turnira za plasman u Ligu šampiona za žene od estonskog prvaka Parnua rezultatom 2:1.

Naš šampion završio je kvalifikacioni turniri u Sloveniji sa tri poraza, dok je plasman u narednu fazu kvalifikacija izborila ekipa Olimpije iz Kluža koja je imala maksimalan učinak.

Izabranice Zdravka Jaukovića bile su bliz ostvarenja pozitivnog rezultata u duelu sa estonkama, ali je nedostajalo preciznosti u završnici akcija.

Estonke su sjajno otvorile meč i već nakon 12. minuta imale su dva gola prednosti. U sedmom minutu susreta Grete Ojala je pogodila mrežu našeg tima, da bi se pet minuta kasnije i Kairi Himanen upisala u listu strijelaca.

Fudbalerke Ekonomista su nakon drugog pogotka protivnika zaigrale mnogo bolje, pa su već u 17. minutu imale prvu veliku priliku da smanje prednost protivnika ali Ivana Krivokapić nije uspjela da iskoristi jeanaesterac.

U nastavku susreta nikšićanke su stvorile još nekoliko dobrih prilika ali su uspjele da u pogodak pretvore samo jednu - u 79. minutu Ivana Krivokapić je postigla jedini pogodak za naš tim.

Ekonomist - Parnu 1:2

Lendava - Športni park.

Sudija: Marta Frias Asedo (Španija).

Strijelci
0:1 - Ojala 7'
0:2 - Himanen 12'
1:2 - Krivokapić 79'


Žuti kartoni
Bojat - Ekonomist
K. Sar, Palmaru, H. Sar - Parnu

Ekonomist: Jovana Drezga, Sanja Nedić, Helena Božić, Nina Vujičić (Nikolina Mićunović), Maja Mićunović, Ivana Krivokapić, Irena Bjelica (Maja Šaranović), Milica Vulić, Tamara Bojat, Slađana Lazarević, Jovana Mrkić.

Parnu: Elis Metua, Ketli Sar, Kaire Palmaru, Heleri Sar, Anete Paulus, Anastasia Morkovkina, Kairi Himanen, Livi Sormus (Lada Tereštšenkova), Berle Brant, Grete Ojala (Merili Tom), Kristina Banikova (Varje Tugim).