Fudbaleri Mladosti plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za plasman u UEFA Evropa ligu – osvajač Kupa Crne Gore eliminisao je Neftči i zakazao duel sa albanskim Kukešijem u narednoj fazi kvalifikacija. Preostala dva crnogorska predstavnika u drugom po jačini evropskom takmičenju, Budućnost i Sutjeska, doživjela su eliminaciju u prvoj rundi kvalifikacija.

Mladost je uspjela da izbori nastavak evropske avanture kroz dvomeč za učesnikom grupne faze Evropa lige prethodne sezone. Izabranici Nikole Rakojevića oba susreta sa jakim timom iz Azerbejdžana završili su neporaženi – nakon 2:2 u Bakuu, meč odigran na Gradskom stadionu u Podgorici završen je rezultatom 1:1. Gosti su u došli do prednosti u 70. minutu preko Abdulajeva i bili na korak od plasmana u drugo kolo kvalifikacija sve do prvog minuta sudijske nadoknade kada je Ivan Vuković udarcem sa desetak metara zatresao mrežu protivnika.

Mladost će u drugom kolu kvalifikacija odmjeriti snage sa albanskim predstavnikom, ekipom Kukešija koja je u dvomeču prvog kola kvalifikacija bila bolja od Žodina iz Bjelorusije.

Sutjeska i Budućnost ovogodišnji nastup u Evropi završavaju već u prvom kolu. Nikšićani su, nakon poraza rezultatom 3:0 na gostovanju Debrecinu, danas pred svojim navijačima bili blizu ostvarenja rezultata neophodnog za produžetke. Ipak, tim iz Nikšića slavio je pobjedu rezultatom 2:0 koju su donijeli Masato i Božović.

Budućnost je na gostovanju Spartaksu odigrala neriješeno bez golova, pa je letonski predstavnik pobjedom u Podgorici izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija.