Crnogorski predstavnici u kvalifikacijama za UEFA Evropa upisali su jedan remi i dva poraza – Mladost je remizirala na gostovanju u Azerbejdžanu, Sutjeska je poražena kao gost od Debrecina dok je Spartaks iz Jurmale savladao Budućnost u Podgorici.

Mladost je ostvarila dobar rezultat pred revanš meč naredne sedmice sa ekipom Neftčija. Izabranici Nikole Rakojevića došli su do prednosti pogotkom Dušana Lagatora u 34. minutu. Domaćin je izjednačio samo minut kasnije, da bi u 55. minutu Abdulajev donio preokret ekipi Neftčija. Ipak, da se Podgoričani vrate sa dobrim rezultatom uoči revanša pobrinuo se Luka Mirković koji je mrežu protivnika pogodio u 87. minutu.

Budućnost je poražena pred svojim navijačima od letonskog Spartaksa iz Jurmale. “Plavo-bijelima” nije pomoglo ni rano vođstvo do kojeg su došli preko Milivoja Raičevića. Gosti su do odlaska na odmor dva puta matirali Agovića, da bi u nastavku to učinili i treći put udarcem sa bijele tačke.

Sutjeska je u Debrecinu poražena sa 3:0 pa revanš meč koji se igra narednog četvrtka dočekuju sa veoma malim šansama za plasman u drugo kolo kvalifikacija za Evroa ligu.