GrassRoots odjeljenje Fudbalskog saveza Crne Gore počelo je svoje aktivnosti u 2015. godini posjetom osnovnoj školi "Štampar Makarije" gdje je obavljena promocija fudbala i svih kvaliteta koje ovaj sport promoviše - fer-pleja, poštovanja različitosti i zdravih stilova života.

Pored pomenute prezentacije koju je održao koordinator baznog fudbala u FSCG Amil Gerina, djeca četvrtog, petog i šestog razreda ove vaspitne ustanove zabavila su se i pokazala svoje vješiten baratanja loptom na pokaznom treningu obavljenom u balon sali škole. Grassroots odjeljenje FSCG doniralo je školi pet repliki popularne Brazuke, lopte kojom se igralo svjetsko prvenstvo u Brazilu.

- Cilj ove akcije je da saradnju sa osnovnim školama podignemo na veći nivo. Želja nam je da u mjesecima koji slijede promovišemo ovu kampanju u što je većem broju škola moguće, sa ciljem da našu djecu upoznamo sa ljepotama fudbalske igre i sporta uopšte. Siguran sam da će popularna "bubamara" biti važna u životu mnogih dječaka i djevojčica koji su danas bili ovdje - rekao je Gerina.