Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 2:0 od selekcije Hrvatske u meču posljednjeg kola kvalifikacionog turnira za plasman na WU17 Evropsko prvenstvo.

Plasman u narednu rundu takmičenja iz grupe 6 izborile su selekcije Škotske, koja je upisla sve tri pobjede i Švedske koja je ostvarila dva trijumfa na turniru koji je održan u Hrvatskoj.

Naše kadetkinje su na današnjem susretu pružile snažan otpor domaćinu, koji je put do mreže našeg gola uspio da pronađe početkom drugog poluvremena. Izabranice Zorana Mijovića bile su bolje od protivnka tokom prvog dijela kada su propustile da realizuju dvije dobre prilike preko Brašnjo i Vlahović koja je pogodila prečku protivničkog gola.

Hrvatice su do prvog trijumfa na turniru došle početkom drugog dijelta susreta, kada su za samo četiri minuta igre dva puta tresle mrežu. Strijelac oba pogotka za domaći tim, kojima su prethodile greške naše ekipe, bila je Melani Mihić.

- Odigrali smo egal utakmicu protiv ekipe koja je na našem nivou. Bili smo mnogo bolji u prvom dijelu ali nismo materijalizovali ukazane prilike preko Brašnjo i Vlahović. To nas je koštalo početkom drugog dijela, uz dvije greške našeg tima, omogućili da postigne dva laka pogotka. Do kraja susreta pokušali smo da preokrenemo ali nismo uspjeli, rekao je Mijović.



Crna Gora - Hrvatska 0:2

Stadion Laco, Novigrad.

Sudija: Galija Ečeva (Bugarska).

Strijelci
0:1 - Mihić 43'
0:2 - Mihić 47'

Žuti kartoni
Filipović - Crna Gora
Kunštek - Hrvatska

Crna Gora: Jovana Bajčetić, Tina Begović, Nikolina Srbljanović, Miljana Rondović, Maja Šaranović (od 73. Ana Novović), Stojana Filipović, Jovana Brašnjo, Biljana Vraneš (od 78. Jovana Vujičić), Milica Varajić, Jovana Vlahović (od 66.    Milica Pavićević), Biljana Lončar.

Hrvatska: Sanja Sabo, Mia Pijuk (od 41. Anđa Stipić), Sara Bučić, Karla Resanović, Doris Tomić (od 73. Marina Peša), Petra Pezelj, Maria Kunštek, Melani Mihić, Sara Šafer-Hansen, Sara Pepić, Ivona Palinić (od 41. Ana Kovač).