U Beranama je juče održan "Girls Day" - razvojni turnir GrassRoots odjeljenja FSCG za igračice do 15 godina - i to posljednji za ovu takmičarsku sezonu. Na terenima Sportskog centra ovog grada okupilo se preko 150 djevojčica iz sedam domaćih klubova,a domaćin turnira bio je Cveteks iz Berana. Pored domaćina na turniru su se takmičile i ekipe Breznice (Pljevlja), Brskova (Mojkovac), Ekonomista (Nikšić), Obilića (Herceg Novi), Lovćen (Cetinje) i Sedmica (Bijelo Polje).

- Izuzetno smo zadovoljni sa pristupom i načinom na koji smo primljeni u sredini koja mnogo voli fudbal i gdje djeca sa oduševljenjem igraju i druže se sa fudbalskom loptom. Posebnu zahvalnost dugujemo Ženskom fudbalskom klubu "Cveteks" iz Berana, kao i Sjevernoj regiji FSCG, koju je na turniru predstavljao generalni sekretar Ranko Stijović, koji su se pobrinuli da ova akcija bude besprekorno organizovana - rekao je direktor GrassRoots odjeljenja FSCG Zoran Mijović.

Učinak ekipa, po starom običaju "Girls day" manifestacija, nije bodovan, ali to nije umanjilo takmičarsku draž jer su se igračice svih ekipa trudile da se predstave u što boljem svijetlu i nametnu za kadetsku selekciju Crne Gore u akcijama koje dolaze.