Na žrijebu koji je održan danas u Nionu određeni su parovi prvog i drugog kola kvalifikacija za UEFA Evropa ligu. Crnu Goru će u najmasovnijem evropskom takmičenju predstavljati tri tima - Lovćen, Čelik i Budućnost, koji su za protivnike na početku kvalifikacija dobili ekipe iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i San Marina.

Osvajač Kupa Crne Gore Lovćen imaće težak zadatak protiv jednog od najboljih timova Bosne i Hercegovine - Željezničarom iz Sarajeva. Prvi meč biće odigran u Petrovcu, 3. jula, dok če se revanš igrati u Sarajevu sedam dana kasnije. Ukoliko preskoče prvu prepreku u premijernom nastupu u Evropi izabranici Mojaša Radonjića odmjeriće snage sa pobjednikom dvomeča između Santa Kolome iz Andore i Metalurga iz Skoplja. U slučaju plasmana u drugu rundu Lovćen bi bio domaćin prvog meča koji se igra 17. jula.

Teškog protivnika dobio je i Čelik koji će se za plasman u drugo kolo kvalifikacija boriti protiv slovačkog Kopera, koji je ove sezone bio drugi iza nedodirljivog Maribora. Nikšićani će prvi meč pred svojim navijačima, a ukoliko izbore plasman u narednu rundu, za protivnika će imati Nefči iz Azerbejdžana. Sudeći po rejtingu protivnika, najviše sreće u žrijebu imala je Budućnost koja će u prvom kolu igrati sa predstavnikom San Marina Folgoreom. Podgoričani su bili u grupi povlaštenih timova, pa će revanš utakmicu igrati u Crnoj Gori. Ukoliko opravdaju ulogu favorita, "plavo-bijeli" će u drugom kolu igrati protiv kiparske Omonije.

Žrijeb za treće kolo kvalifikacija za UEFA Evropa ligu održaće se 18. jula u Nionu.