Grassroots kancelarija Fudbalskog saveza Crne Gore obilježila je UEFA Grassroots dan akcijom koja je danas održana u Pljeviljama.

Članovi FK "Rudar", FK "Breznica", FK "Sfera" stariji od šest godina, učenici i predstavnici Osnovnih škola iz Pljevalja i okoline, kao i igračice ženskih fudbalskih klubova iz cijele Crne Gore okupili su se na Gradskom stadionu u Pljevljima povodom obilježavanja UEFA Grassroots dana. Pored Grassroots kancelarije FSCG u organizaciji su učestvovali FK "Breznica" i Sekretarijat za sport Opštine Pljevlja.

Za sve učesnike, kojih je bilo više od 300, organizovan je pokazni trening koji su realizovali treneri ekipa koje su uzele učešće u manifestaciji.

Svi učesnici događaja su od FSCG dobili poklon majice, reklamni materijal FSCG a škole i klubovi su dobili lopte i rekvizite za redovne treninge sa djecom. Domaćin je u saradnji sa FSCG za sve učesnike obezbijedio sendviče i osvježenje.

- Bilo je izuzetno zadovoljstvo boraviti danas u Pljevljima. Uz prisustvo velikog broja djece učesnika današnjeg događaja, trenera i roditelja obilježen je UEFA Grassroots dan posvećen popularizaciji fudbala u Crnoj Gori. Želim da se zahvalim svim učesnicima na odzivu, a posebno ljudima iz FK "Breznica", zaposlenim na Gradskom stadionu i predstavnicima gradskog Sekretarijata za sport sa kojima smo na pravi način organizovali današnji događaj. Drago mi je da nakog završetka rada sa zadovoljstvom mogu konstatovati da za budućnost fudbala u Crnoj Gori ne treba brinuti dok imamo trenere entuzijaste koji sve čine da djeca zavole fudbal i djecu koja ih na fantastičan način prate u radu. Ovim činom još jednom smo pokazali da je FSCG društveno odgovorna organizacija koja brine o zdravlju, sportskoj i obrazovnoj edukaciji djece. Tim načinom rada i vaspitanja uz saradnju sa roditeljima i školama djeca će imati sve uslove da sjutra budu u svakom smislu punopravni članovi našeg društva, rekao je Zoran Mijović.