Cetinje je proteklog vikenda bilo domaćin novog razvojnog turnira za djevojčice u organizaciji GrassRoots kancelarijer Fudbalskog saveza Crne Gore. Na pomoćnom terenu FK "Lovćen" loptom se igralo 140 djevojčica mlađih od 15 godina, čime je na lijep način obilježen međunarodni Dan žena.

Na turniru su učestvovale djevojčice iz sedam crnogorskih gradova, odnosno iz sedam klubova u kojima redovno treniraju - Ekonomist iz Nikšića, Breznica iz Pljevalja, Sedmica iz Bijelog Polja, Durmitor sa Žabljaka, Cveteks iz Berana, Brskovo iz Mojkovca i Lovćen sa Cetinja. Četiri sata igre i druženja omogućilo je svakom klubu da odigra po tri utakmice, a prvi put se dogodilo da je svaki od njih imao na raspolaganju veliki broj igračica i da nije bilo potrebe za mješanjem ekipa.

Ovo je bio drugi turnir ove vrste organizovan u ovoj sezoni, nakon turnira u Podgorici iz kraja decembra.GrassRoots kancelarija planira da razvojni turniri ove vrste za najmlađe postanu učestaliji tokom proljeća, pa je već u planu organizacija turnira u jednom od gradova sa sjevera Crne Gore u aprilu, ali i u maju.