Proteklog vikenda u Podgorici je održan novi "Girls day" - otvoreni dan fudbala za djevojčice - koji je održan na Koniku u saradnji sa Fudbalskim klubom Ribnica. Pozivu na druženje naše GrassRoots kancelarije FSCG odazvalo se oko 40 djevojaka, od kojih se njih 20 prvi put upoznalo sa ljepotom fudbalske igre.

Trening zabavnog tipa je održao selektor ženskih selekcija FSCG Zoran Mijović uz asistenciju trenera FK "Ribnica" Elvisa Škrijelja i Alena Asanović, dok su za animaciju u radu sa djevojčicama bile zadužene naše reprezentativke Jasna Đoković i Slađana Bulatović.

Fudbalski savez Crne Gore je naročito ponosan što se ovoj akciji odazvao veliki broj djevojčica RAE populacije, od kojih je većina izrazila želju da nastavi bavljenje ovim sportom.

- Izuzetno smo zadovoljni sa pristupom i načinom na koji smo primljeni u sredini koja mnogo voli fudbal i gdje djeca sa oduševljenjem igraju i druže se sa fudbalskom loptom u ne baš zavidnim uslovima. Ipak, zahvaljujući ljudima iz FK "Ribnica" ova djeca imaju priliku igrati fudbal, a mi smo ovom akcijom pomogli povećanju broja djevojčica koje će se uključiti u redovan trening - rekao je Mijović.

Svaki polaznik je dobio na poklon propagandni materijal sa obilježjima FSCG, a FK "Ribnica" pomoć u rekvizitima za rad i utakmice.