Crnogorski šampion Ekonomist poražen je danas od Ciriha sa 4:1 u drugom kolu četvrte grupe kvalifikacija za Ligu šampiona za žene.

Izabranice Zdravka Jaukovića pružile su snažan otpor šampionu Švajcarske, inače redovnom učesniku nokaut faze ovog takmičenja, ali su protivnice u finišu iskoristile bolju fizičku pripremljenost i došle do zaslužene pobjede. Cirih je do prvog gola stigao tek u 59. minutu preko Rahel Kivic, ali je Ekonomist uspio da izjednači pet minuta kasnije golom Jovane Mrkić iz penala koji je izborila Nedić.

Ipak, u posljednjih 20 minuta Nikšićanke nisu imale snage da prate tempo gošći kada je Cirih sa dva gola kapitena Fabijen Hum, i jednim golom Nikol Remund prelomio meč u svoju korist.

Cirih je ovom pobjedom praktično osigurao prvo mjesto i plasman u nokaut fazu takmičenja, dok će Ekonomist u posljednjem kolu protiv domaćina Ouriensea igrati za drugo mjesto koje bi u zavisnosti od rezultata ostalih grupa moglo donijeti Nikšićankama plasman u nokaut fazu. Portugalski šampion danas je savladao Klaksvik sa 2:1.

Posljednje kolo na programu je u utorak, 13. avgusta, 17 časova.