Revijalnim utakmicama na pješčanom terenu iza instituta "Dr Simo Milošević" sinoć je počeo turnir u bič sokeru "Igalo 2013", prvi ove vrste pod pokroviteljstvom GrassRoots kancelarije Fudbalskog saveza Crne Gore.

U revijalnom dijelu programa učestvovala su djeca uzrasta 10 godina iz svih klubova sa teritorije opstine Herceg Novi, zatim su na teren istrčale kadetske reprezentativke Crne Gore, da bi sjajno fudbalsko veče u Igalu bilo krunisano utakmicom veterana na kojoj su nastupili bivši asovi OSK Igalo poput Todorovića, Lepetića, Radulovića, Raketića, Miljanića, Adžića, Kovačevića, Perovića, Pejovića, Šabovića, Nikolića, Bijelića i ostalih. U prelijepom ambijentu plaze Igalo, od danas će se igrati zvanične utakmica turnira na pijesku na kojem će učestvovati 20 ekipa u seniorskoj i 16 ekipa u pionirskoj konkurenciji.

- "Igalo 2013" je zvanično prvi turnir ove vrste od kada postoji Grassroots kancelarija FSCG. Fudbal na pijesku je još jedna od oblasti u našem baznom fudbalu gdje imamo mogućnosti za aktiviranje novog broja igrača svih uzrasta. Siguran sam da će ovaj turnir, organizovan kao pilot projekat ove turističke sezone, već naredne preći u tradicionalno redovno okupljanje poklonika fudbala na pijesku. Rado smo se odazvali pozivu naših sportskih prijatelja iz Igala i Herceg Novog, da pomognemo u organizaciji, popularizaciji ove vrste fudbala i animaciji nekih novih dječaka i djevojčica koji će se uključiti u aktivno bavljenje fudbalom. Iskreno se nadam da će ovaj turnir biti samo prvi u nizu turnira koji će se organizovati već od naredne sezone u više gradova naše prelijepe morske obale. Na taj način bi ne samo dobili svojevrsnu promociju fudbala, već bi i svojim aktivnostima doprinijeli sveukupnoj turističkoj ponudi Crne Gore i FSCG predstavili kao društveno korisnu instituciju ne samo u segmentu sporta - rekao je Zoran Mijović, direktor GrassRoots kancelarije FSCG.



Uz organizaciju ovog turnira FSCG je definisao osnovna pravila takmičenja i konstituisao Komisiju za takmičenje od odgovornih fudbalskih trenera iz Herceg Novog i Igala, koji će zajedno sa sportskim prijateljima i rivalima iz Kotora, Tivta i Bijele od naredne takmičarske sezone početi sa organizacijom i odigravanjem Đetić lige Crne Gore – grupa Boka, uz učešće fudbalskih klubova sa ekipama uzrasta od 8 do 10 godina iz pomenutih gradova najljepšeg evropskog zaliva.

Prema dogovorenim rokovima, djeca iz ovih gradova Boke će već od kraja oktobra ili pocetka novembra ove godine imati priliku da se kao i njihovi vrsnjaci iz cijele Crne Gore takmiče u ligi organizovanoj posebno za najmlađe fudbalere kod nas.