U Nikšiću je danas održan otvoreni dan fudbala za djevojčice, akcija kojom GrassRoots kancelarija FSCG već treću godinu za redom promoviše razvoj ženskog fudbala u većim crnogorskih gradovima. Domaćin današnjeg okupljanja bio aktuelni šampion Crne Gore, Ženski fudbalski klub "Ekonomist", a akcija je sprovedena na pomoćnom terenu FK "Sutjeska".

Sve prijavljene djevojke su evidentirane, nakon čega su sa selektorom ženskih selekcija Zoranom Mijovićem i njegovim asistentom Zdravkom Jaukovićem odradili trening zabavnog tipa tokom kojeg su kroz animaciju i razgovor djevojčice stekle sliku o zahtjevima modernog fudbala za žene. Po završetku akcije svi učesnici su dobili poklone sa obilježjima Fudbalskog saveza Crne Gore.



- Cilj "Girls Day" akcije je promocija i razvoj ženskog fudbala, a klubu domaćinu uvijek donese korist u vidu animacije i registracije novih igrača. Naši domaćini, ŽFK "Ekonomist" i FK "Sutjeska" zaista su učinili sve da ova akcija uspije. Ovakve akcije su takođe dobra prilika da "skeniramo" talentovane djevojčice koje bi u bliskoj budućnosti mogle dobiti poziv za kadetsku reprezentaciju - rekao je direktor kancelarije za GrassRoots u FSCG i selektor ženskih selekcija, Zoran Mijović.