Fudbalski savez Crne Gore organizovao je danas radionicu za sportske novinare čija je tema bila “Pravila fudbalske igre”, sa ciljem da predstavnike sedme sile koji su se specijalizovali za fudbal uputi u aktuelne tokove u suđenju kao i sugestije koje Evropska fudbalska asocijacija daje fudbalskim arbitrima.

Novinari su kroz prezentaciju upoznati sa pravilima fudbalske igre koje definiše Međunarodni bord, potkrijepljenu velikim brojem video snimaka iz domaćeg šampiona i sa utakmica evropskih kupova. Na kraju interaktivne prezentacije i diskusije, novinari su imali priliku i da testiraju svoje poznavanje pravila igre kroz kratak test koji je pripremila Sudijska komisija FSCG.

- Ovo je jedna u nizu aktivnosti Sudijske komisije uoči početka proljećnog dijela sezone, koje su započete sastankom sa kontrolorima suđenja Telekom 1.CFL, a biće završene redovnim seminarom za sudije koji će biti održan narednog mjeseca. Želja nam je bila da kroz ovu radionicu informišemo predstavnike medija o modernim trendovima u fudbalskom suđenju i pokušamo da im približimo sve izazove koji nosi sudijska profesija. Razjasnili smo nekoliko pogrešnih interpretacija pravila, a bilo je izuzetno zanimljivo čuti kako novinari iz svog ugla posmatraju i tumače određene situacije – rekao je Amil Gerina, glavni predavač, koji je  insturktor za suđenje i sekretar Sudijske komisije FSCG.