Fudbalski savez Crne Gore je proteklog vikenda organizovao drugi turnir za djevojčice uzrasta do 15 godina. Turnir je održan na pomoćnom terenu FK "Mladost" na Starom aerodromu, a na njemu je učestvovalo šest klubova.

Pored Ekonomista iz Nikšića, Cveteksa iz Berana, Brskova iz Mojkovca, Lovćena sa Cetinja i Durmitora sa Žabljaka, na ovom turniru učestvovao je i novoformirani ženski fudbalski klub Montevideo iz Podgorice. Kao i na turniru u Beranama, održanom prošlog mjeseca, ekipe su igrale po sistemu svako sa svakim, a pobjednik nije proglašen, jer cilj ovih akcija nije rezultat već druženje i uživanje u fudbalu.

- Nakon Berana, i naš glavni grad je bio domaćin turnira za djevojčice rođene 1997, 1998. i 1999. godine. Ovaj turnir je bio zaista poseban i zbog masovnosti, jer smo na terenu mogli da vidimo preko 80 djevojčica. Fudbalski savez Crne Gore će nastaviti da organizuje turnire u svim gradovima naše zemlje koji imaju ženske fudbalske klubove, a na kojima će učestvovati ekipe koje organizovano rade sa djevojčicama ovog uzrasta. Nakon Berana i Podgorice, u dogovoru sa klubovima organizovaćemo slične aktivnosti i u Nikšiću, Baru i na Cetinju - rekla je Sandra Mijović, sekretar ženskih fudbalskih reprezentacija.

Pored promocije fudbala među nježnijim polom, ovi turniri će poslužiti stručnom štabu naših ženskih reprezentacija da lakše selektira novu WU-17 selekciju Crne Gore koja će naredne godine igrati u Škotskoj na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo.