Fudbaleri Zete nisu uspjeli da naprave iznenađenje protiv slavnog PSV-a - tim iz Golubovaca poražen je u Podgorici sa 5:0 u prvoj utakmici plej-ofa za UEFA Ligu Evrope, čime su praktično stigli do kraja svoje evropske avanture.

Bez obzira što su Holanđani potvrdili kvalitet i zasluženo slavili, Zeta je ostavila dobar utisak i pokazala da nije zalutala u četvrtu rundu doigravanja za Uefino najmlađe takmičenje. Nakon naivno primljenog gola u drugom minutu, kada je Toivonen sa dva koraka završio akciju započetu iz brzo izvedenog slobodnog udarca, Zeta je pokazala zube i u nekoliko navrata zaprijetila preko raspoloženog Boljevića.

Iako su gosti diktirali tempo i stvorili više prilika, do 74. minuta bilo je teko naslutiti ubjedljivu pobjedu "filipsovaca". Ipak, nakon efektnog gola Matavža nakon pasa Van Bomela, Holanđani su se još tri puta prošetali kroz šesnaesterac Zete i golovima Strotmana, Lensa i kapitena Van Bomela riješili sve dileme pred revanš.

- Nisam očekivao ovakav ishod. Pokazali smo da možemo da pariramo PSV-u, ali nas je sigurno poremetio nesrećni gol na startu. Utakmica je bila sasvim korektna s naše strane, ali nismo mogli da se vratimo u meč nakon što je PSV dao dva gola za nekoliko minuta. Kasnije smo ostali bez snage i teško mi je nakon ovakvog poraza - rekao je nakon meča trener Zete Rade Vešović.

Revanš u Ajndhovenu igra se za sedam dana sa početkom u 19 časova.



Rezultat

Zeta - PSV 0:5
Toivonen 2', Matavž 74', Strotman 77', Lens 83', Van Bomel 90'